Στην τρίτη κατά σειρά ομιλία του μέσα σε διάστημα λιγότερο από μια εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η ρητορική μίσους και μάλιστα στην ακραία της μορφή αποτελεί το προεκλογικό του αφήγημα. Ως εκ τούτου τα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης περί επιβολής της δημοκρατίας με το άγριο ή τα όσα λένε ο Παύλος Πολάκης και οι συν αυτώ έρχονται απλά να προστεθούν στην κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται πλέον να περιδιαβαίνει τη χώρα με μοναδικό σκοπό να εξεγείρει τα ακραία ένστικτα των οπαδών του αλλά και των άκρων ανεξαρτήτως πως αυτό καθορίζονται στο λεγόμενο τόξο μεταξύ αριστεράς και δεξιάς και με στόχο την δημιουργία συνθηκών ανασφάλειας και αποσταθεροποίησης.

Οι επιθέσεις στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη κρύβουν πίσω τους την προσπάθεια, που δείχνει να βασίζεται σε συγκεκριμένο σχέδιο, αποδόμησης και αμφισβήτησης των θεσμών. Δικαιοσύνη, Ένοπλες Δυνάμεις και Ελληνική Αστυνομία, μπαίνουν στο στόχαστρο του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας και αμφισβητούνται ως προς το έργο που παράγουν, πλέκοντας έναν ιστο που περιλαμβάνει τα πάντα από την ελληνική μαφία μέχρι τα εξοπλιστικά και τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα δικαστήρια.

«Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Η κυβέρνηση των ανισοτήτων και της αδικίας, η κυβέρνηση των υποκλοπών και της διαφθοράς, η κυβέρνηση της ακρίβειας και της εκτροπής, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει στον Ελληνικό λαό» ειπε προσθέτοντας: «Και θα λογοδοτήσει στο λαό. Δε θα τη σώσει το ψέμα, η διαστρέβλωση, η τοξικότητα».

«Τα πειστήρια του εγκλήματος βγήκανε στο φως. Από την αρμόδια αρχή του κράτους που ξεσκέπασε το σκοτάδι του παρακράτους. Ο κος Μητσοτάκης παραβίαζε συστηματικά το Σύνταγμα και τους κανόνες της Δημοκρατίας. Για να στήσει το δικό του καθεστώς. Να ελέγχει και να εκβιάζει τους αντιπάλους του αλλά και τους δικούς του. Ακόμη και τους αρχηγούς των Ενόπλων δυνάμεων» σημείωσε αναφέροντας πως «αυτό να μπορεί να υλοποιεί την πιο άδικη, την πιο παράλογη, την πιο εξωφρενική αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος. Από τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη στους λίγους ισχυρούς που τον στηρίζουν και τους στηρίζει. Γιατί αν τα πειστήρια του εγκλήματος των παρακολουθήσεων βρέθηκαν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους».

Μάλιστα υποστήριξε ότι «προσποιούνται ότι στηρίζουν το καταναλωτή, ενώ στην ουσία και αυτές οι επιδοτήσεις πηγαίνουν για να στηρίξουν τους εκλεκτούς τους, που επιμένουν να κρατάνε υψηλές ή ακόμη και να αυξάνουν τις τιμές. Αυτό είναι το άθλιο σχέδιο Μητσοτάκη. Και ακριβώς για να μπορέσει να υλοποιήσει αυτό το άθλιο σχέδιο, χρησιμοποίησε και τις πιο άθλιες μεθόδους. Τις υποκλοπές, τις λίστες Πέτσα για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, τη χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχών και των ελεγκτικών μηχανισμών, τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Και οι εκβιασμοί, οι απειλές, η συκοφαντία, η διαστρέβλωση και το ψέμα, είναι το λιγότερο από όλα όσα έχει χρησιμοποιήσει».

Και συνέχισε: «δε δίστασαν να φέρουν τη νύχτα και το σκοτάδι της μαφίας να διοικεί την ΕΥΠ, ακόμη και την αστυνομία; Ποιος αλήθεια θα μας προστατέψει από τους προστάτες; Όταν η αστυνομία αντί να πολεμά το οργανωμένο έγκλημα συναλλάσσεται μαζί του.  Διότι δεν ήταν σχήμα λόγου αυτό που είπα στη Βουλή. Ότι επί των ημερών μας η ΕΥΠ παρακολουθούσε τη Greek Mafia, ενώ από το 2019 διοικείται από τη Greek Mafia.

Είναι μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες αποκαλύψεις. Για τη διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας. Για την ασυλία στους επίορκους αστυνομικούς. Για τη διασύνδεσή και το αλισιβερίσι των μαφιόζων με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ-ΑΣ. Ανατριχιάζει κάθε πολίτης, όποιο κόμμα κι αν υποστηρίζει, με τις τελευταίες αποκαλύψεις από το Βήμα και το Ντοκουμέντο»

Ανάλογες επιθέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά και στη Δικαιοσύνη

Με μια ρητορική που έχει στόχο την αναμόχλευση εμφιλιοπολεμικών λογικών με συνθήματα περί Δεξιάς που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίας και μει διαχωριστικές γραμμές του στύλ «η εμείς ή αυτοί» έδειξε όπως το διάστημα μέχρι τις εκλογές θα επιδιώξει την αποσταθεροποίηση με κάθε τρόπο. Όπως και τη δημιουργία των συνθηκών που εξυπηρετούν την αριστερά, δηλαδή των συνθηκών χάους.

Και είναι αυτή ακριβώς η ρητορική που αποτελεί και την μαγιά, η οποία όπως φαίνεται θα αξιοποιηθεί μετά τις εκλογές για να τεθεί σε εφαρμογή και το σενάριο αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων. Άλλωστε όπως ο ίδιος τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά και οι δημοσκοπήσεις ψεύδονται. Ως εκ τούτου οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κατ επέκταση στη θέληση του λαού τον οποίο άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι μόνο αυτός εκφράζει.