Ρεσιτάλ νεοελληνικής γαϊδουριάς: Ουρές στα διόδια για να πάνε στα χωριά τους!

132
Φωτογραφία αρχείου

Χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, παραφράζοντας τον μεγάλο Καβάφη, ορδές από πολίτες που προφανώς δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε από τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, ούτε από την έκταση και τη σοβαρότητα του κινδύνου, ούτε την έννοια της ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, σπεύδουν στα διόδια για πάνε προφανώς στα χωριά τους, εν μέσω πανδημίας.

Με την απαγόρευση της κυκλοφορίας να έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των κυβερνητικών συσκέψεων, οι ανεύθυνοι συμπολίτες μας γίνονται εστίες κινδύνου, αγνοώντας επιδεικτικά και τον ίδιο τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος στηλίτευσε το φαινόμενο των τελευταίων ημερών, τις εικόνες δηλαδή πολιτών που τρέχουν στα χωριά και τα εξοχικά, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου», είπε ο κ. Τσιόδρας, επισημαίνοντας πως δημιουργούνται σοβαροί κίνδυνοι για τους ηλικιωμένους νησιώτες καθώς όπως είναι γνωστό τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας στα νησιά δεν δύναται να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, σήμερα η εικόνα στα διόδια της Ελευσίνας ήταν… αποκαρδιωτική καθώς αυτοκίνητα με οικογένειες και φορτωμένα με βαλίτσες σχημάτιζαν ουρές από το πρωί.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr