Θεαματική αύξηση της τάξης του 20,6% επί του ενεργού πληθυσμού της χώρας (1.524.000 θέσεις εργασίας) παρουσιάζει η απασχόληση την τελευταία δεκαετία, εκτινασσόμενη από το 48,8% το 2013 στο 69,4% το 2022, αναφέρει έκθεση του ΟΟΣΑ.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν αξιοσημείωτο ρεκόρ απασχόλησης, που αντιστοιχεί για κάθε ποσοστιαία μονάδα σε 75.000 θέσεις εργασίας. Η έκθεση παρουσιάζει τον αντίκτυπο τριών προγραμμάτων κατάρτισης και 17 προγραμμάτων απασχόλησης στην προοπτική εξεύρεσης μόνιμης εργασίας.

Τα συμπεράσματα δείχνουν πως οι άνεργοι που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα έχουν σχεδόν 70% πιθανότητες να απορροφηθούν από την αγορά. Συγκεκριμένα, 36 μήνες μετά την έναρξη συμμετοχής σε προγράμματα απασχόλησης, οι ενδιαφερόμενοι έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να απασχοληθούν σε σχέση µε τους μη συμμετέχοντες, καθώς το ποσοστό απασχόλησής τους ήταν 59%, σε σχέση με το 32% της ομάδας σύγκρισης.

Ολα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε απολύτως θετική ρότα, αφού πάντα οι δείκτες της απασχόλησης ήταν οι πλέον κρίσιμοι για τις χώρες που έχουν περάσει από οικονομική κρίση.