Τα φάλτσα Ματζουράνη – Φωτίου που κατεδαφίζουν την αυριανικού τύπου αντιπολιτευτική τακτική της λάσπης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη οδήγησαν την Κουμουνδούρου να στείλει… ραβασάκι προς βουλευτές και στελέχη καλώντας τους να μην ξεχνούν όταν μιλούν να τονίζουν πως «Μητσοτάκης ίσον Predator» καθώς και ότι υπάρχει «ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator υπό την καθοδήγηση Μητσοτάκη».

Τα παραπάνω όπως και συνολικά ότι περιλαμβάνει λάσπη αναφέρονται στο ραβασάκι του ΣΥΡΙΖΑ προς τα στελέχη του ως «φράσεις – κλειδί» ώστε να επαναλαμβάνονται συνεχώς μαζί με τα ερωτήματα που θέτει και επισήμως ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και την τελευταία απίστευτη δήλωσή του ότι «κανένας αθώος δεν κρύβεται».

Δήλωση που εντάσσεται στη λογική Παπαγγελόπουλου που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κάποια στιγμή επανέλθει στην εξουσία και έγκειται στη φράση «στείλτον στον εισαγγελέα και ας αποδείξει ότι είναι αθώος…»

Το ραβασάκι της Κουμουνδούρου αφορά και τα υπόλοιπα ζητήμα όπως η ακρίβεια. Αναφέρει τι πρέπει να υποστηρίζουν τα στελέχη του στις παρουσίες τους στα ΜΜΕ, στις ομιλίες τους και στις αντιπαραθέσεις με στελέχη της κυβερνώσας παράταξης.

Το θέμα των παρακολουθήσεων όμως ειναι κυρίαρχο. Όπως είναι και εμφανή η εμμονή στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δέ επισημάνσεις για το τι πρέπει να λένε στο θέμα αυτό αφορούν προσωπικά τον πρωθυπουργού και κινούνται στη λογική της προπαγάνδας που θέλει τη συνεχή επανάληψη ενός θέματος.

Ερχεται δέ την ώρα που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο δικηγόρος Γιάννης Ματζουράνη και η Θεανώ Φωτίου κατέρριψαν με τις παρεμβάσεις του το αφήγημα που έχει στηθεί με εντολή, όπως όλα δείχνουν, του Αλέξη Τσίπρας, ο οποιός από την πλευρά εμφανίζεται να υιοθετεί και να αναπαράγει κάθε δημοσίευμα, παρά την παντελή απουσία στοιχείων και αποδείξεων.

Ο Γιάννης Ματζουράνης

Ο Γιάννης Ματζουράνης με δύο εμφανίσεις του αποκάλυψε ότι:

1. Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Οπως είπε είτε έχουν καταστραφεί είτε κάποιοι τις έχουν κρατήσει για να τις χρησιμοποιήσουν κάτι που αποτελεί προσωπικές του εκτιμήσεις. Η ουσία είναι πως ο ίδιος δήλωσε πως αποδείξεις και στοιχεία δεν υπάρχουν

2. Υπάρχουν τρία άτομα που είναι έτοιμα να παίξουν το ρόλο του κουκουλοφόρου μάρτυρα όπως έγινε στην περίπτωση της novartis και να καταθέσουν αλλά υπό τον όρο ότι θα αναγορευθούν σε προστατευόμενους μάρτυρες.

Αυτή η τοποθέτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ έφερε συνειρμούς και μνήμες από τη σκευωρία Novartis όπου 10 πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν με αστείες έως γελοίες καταθέσεις τριών μαρτύρων με κουκούλα που κρύφτηκαν πίσω από το καθεστώς προστασίας που τους παραχωρήθηκε.

Και αυτό χωρίς τα όσα έχουν καταθέσει να έχουν αποδειχθεί εξ ου και οι αθωώσεις των προσώπων που δέχθηκαν τόνους λάσπης από ΜΜΕ προσκείμενα στην Κουμουνδούρου και το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Θεανώ Φωτίου

Στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, υποστήριξε ότι πίσω από τις «αποκαλύψεις» για την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκονται «δυσαρεστημένοι επιχειρηματίες» εξαιτίας της διαχείρισης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημείωσε μάλιστα ότι «Γι’ αυτό το ταμείο γίνονται όσα παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες από επιχειρηματίες που προφανώς δεν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα κάνατε. Το θέμα των υποκλοπών συνδέεται ευθέως με τα 72 δις ευρώ των ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ».

Η ίδια εκ των υστέρων εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για διαστρέβλωση των όσων είπε αν και η διάψευση ήταν… μισή αφού σημείωσε και πάλι ότι «όλοι καταλαβαίνουμε πως οι παρακολουθήσεις σχετίζονται και με τη ροή του χρήματος».

Και ενώ στην Βουλή είχε μιλήσει αποκλειστικά για συμφέροντα που θίχθηκαν  από τη διαδικασία που ακολουθείται ως προς τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης στη… διάψευση δήλωσε ότι «το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι υπαρκτό. Αποτελεί πληγή για τη χώρα μας και τη Δημοκρατία και φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη», κινούμενη έτσι στη γραμμή των οδηγιών της Κουμουνδούρου.

Το πουλόβερ ξηλώνεται

Η πραγματικότητα είναι πως η αγωνία στην Κουμουνδούρου χτυπά κόκκινο. Το πουλόβερ της σκανδαλολογίας ξηλώνεται και από μέσα κρύβεται η αδυναμία Τσίπρα να πείσει τους πολιτες πως αποτελεί εναλλακτική λύση στα προβλήματα και στις κρίσεις.

Το τελευταίο προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αποσταθεροποίησης και μπροστά σε αυτό τον τελικό σκοπό βάζει μπροστά όλα τα μέσα, ακόμη και τις αποτυχημένες συνταγές των… κουκουλοφόρων.