Ραγκούση, πες αλεύρι! Το βιογραφικό του Κοντολέοντα (της ΕΥΠ) σε… γυρεύει!

2523
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΡαγκούση, πες αλεύρι; Το βιογραφικό του Κοντολέων της ΕΥΠ σε... περιμένει!

Ο αμετροεπής Ραγκούσης (βλ. πρώην υπουργός του ΓΑΠ και σήμερα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) φωνασκούσε επί ημέρες ότι δεν “έχει τα απαραίτητα προσόντα” ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων. Χωρίς φυσικά να προσκομίσει κάποιο στοιχείο που να στηρίζει το (έωλο) επιχείρημα του. Ελπίζουμε τώρα να μην το ξανα-θέσει το θέμα, γιατί η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα το απόγευμα, τα βιογραφικά των προσώπων που στελεχώνουν τη νέα εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική ανακοίνωση ο Παναγιώτης Κοντολέων, Διοικητής ΕΥΠ:

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. To 1999 oλοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση (Management) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το 2001 απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ τα τελευταία επτά χρόνια κατείχε θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου σε όμιλο εταιρειών, που συνολικά απασχολεί πάνω από 2000 άτομα προσωπικό, και έχει κύκλο εργασιών της τάξης των 50 εκ. ευρώ. Μιλάει αγγλικά και έχει βασική γνώση γαλλικών. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Υ.Γ. Για την ιστορία ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα πως για τη θέση αυτή απαιτείται τουλάχιστον πτυχίο Πανεπιστημίου, προσθέτοντας πως αποκρύπτουν(!) το βιογραφικό του, ενώ αμφισβητεί και την επιστημονική του επάρκεια.