Ξεκάθαρη στήριξη στην πρόταση Μητσοτάκη για ασυμβίβαστο βουλευτή–υπουργού εκφράζει ο Θάνος Πλεύρης.
Υπέρ της καθιέρωσης ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας τάχθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, τοποθετούμενος για την πρόταση που έχει θέσει στο δημόσιο διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι διαχρονικά έχει ταχθεί υπέρ του «απόλυτου ασυμβίβαστου», επισημαίνοντας ότι μια τέτοια θεσμική αλλαγή θα ενισχύσει ουσιαστικά τον ρόλο του βουλευτή.
«Αν υπάρξει ασυμβίβαστο υπουργού–βουλευτή, αναβαθμίζεται ο ρόλος του βουλευτή», ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι ο βουλευτής θα επικεντρώνεται αποκλειστικά στη νομοθετική λειτουργία.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη θεσμικού διαχωρισμού των εξουσιών, σημειώνοντας πως «πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός των ρόλων της νομοθετικής με την εκτελεστική εξουσία».