Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε χθες στον Βαρνάβα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης.

Από το 112 στάλθηκε πριν από λίγο νέο μήνυμα προς τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης, αυτή την φορά με την οδηγία να κατευθυνθούν προς το Χαλάνδρι. Υπνεθυμίζεται ότι στις 5.00 τα ξημερώματα είχε σταλεί μήνυμα με την οδηγία στους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Βριλήσσια.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για εκκένωση στο Σπατατζίκι Μαραθώνα, καλώντας: «Εκκενώστε μέσω λεωφόρου Τραπεζούντος προς Άγιο Στέφανο».

Συνεχή είναι τα μηνύματα από το 112 με τα οποία οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν δεκάδες περιοχές. Συνολικά αυτά ανέρχονται σε 26.

Τα κύρια μέτωπα

Αυτή την ώρα τα πιο δύσκολα μέτωπα βρίσκονται: Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες. - Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα. Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

«Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής δοκιμάζονται από μια εξαιρετικά επικίνδυνη πυρκαγιά, με την οποία παλεύουμε για πάνω από 20 ώρες υπό δραματικές συνθήκες και λόγω των σφοδρών ανέμων και λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, αλλά και λόγω του πολύ δύσκολου και δύσβατου ανάγλυφου σε πυκνό άκαυτο δάσος», δήλωσε.

Στο μεταξύ, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βορειοανατολική Αττική, και κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), όλοι οι σημερινοί προγραμματισμένοι κατάπλοι και απόπλοι επιβατηγών πλοίων από και προς το λιμάνι της Ραφήνας θα εκτρέπονται προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Η αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων θα γίνεται στο λιμάνι του Λαυρίου προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι επιβάτες και να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.