«Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη και πλήρωσε μεγάλο κόστος για να μείνει η Ελλάδα στο € και θα το πω για άλλη μία φορά, είναι κρίμα να προσπαθεί να μοιάζει στον πρώιμο αντιμνημονιακό Σύριζα την ώρα μάλιστα που αυτός εξαφανίσθηκε», ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας, με αυτόν τον τρόπο την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου σχετικά με τα όρια συνταξιοδότησης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε στη «σκληρή ανακοίνωση» του ΠΑΣΟΚ κατά των δηλώσεων Τσακλόγλου, λέγοντας πως το «ΠΑΣΟΚ έχει μάλλον ασθενή μνήμη», καθώς «ο νόμος που συνέδεσε τα όρια ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και που περιγράφει και τον μηχανισμό επανυπολογισμού ανά τριετία είναι ο Νόμος https://lawspot.gr/node/7319 Άρθρο 11 παρ.3 νόμου 3863/2010» ήταν της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 

«Τώρα το πώς γίνεται να κατηγορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ τον κ. Τσακλόγλου, διότι επανέλαβε δημοσίως το τί προβλέπει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ και αυτό μάλιστα να είναι και "η κρυφή αντικοινωνική ατζέντα της ΝΔ" τί να σας πω, εμένα πάντως με ξεπερνά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, ο υπουργός Εργασίας της διευκρίνισε πως «κανένα ζήτημα αναπροσαρμογής ορίων ηλικίας δεν υφίσταται σήμερα και έως το 2027, τότε οι αρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν το πώς και το εάν θα εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη, εάν συντρέχουν τότε οι σχετικές προϋποθέσεις κλπ» για να καταλήξει: «Ας αφήσουμε τον λαϊκισμό μακρυά από το Ασφαλιστικό μας σύστημα τον πληρώσαμε πανάκριβα στο παρελθόν».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Την Κυριακή ευρισκόμενος σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Τσακλόγλου σε ερώτηση εάν προβλέπεται αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης λόγω αύξησης του προσδοκίμου ζωής, ανέφερε ότι δεν τίθεται τώρα τέτοιο ζήτημα, καθώς δεν υφίσταται τέτοια αύξηση, αλλά αυτό θα επανεξεταστεί με τα νέα δεδομένα το 2027… βασικά ανέφερε τις προβλέψεις του νόμου για την σύνδεση του ορίου συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής μετά τα 65 έτη. Σήμερα το @pasok έκανε μία σκληρή ανακοίνωση κατά των δηλώσεων αυτών μιλώντας για κρυφή αντικοινωνική ατζέντα της Κυβερνήσεως κλπ https://iefimerida.gr/politiki/pasok-ohi-se-ayxisi-orion-ilikias-syntaxiodotisis μόνον που το ΠΑΣΟΚ μάλλον έχει ασθενή μνήμη. Ο νόμος που συνέδεσε τα όρια ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής και που περιγράφει και τον μηχανισμό επανυπολογισμού ανά τριετία είναι ο Νόμος https://lawspot.gr/node/7319 Άρθρο 11 παρ.3 νόμου 3863/2010 δηλ Νόμος του Υπουργού Εργασίας @a_loverdos της Κυβερνήσεως του @GPapandreou με αρμόδιο υφυπουργό τότε για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, της τελευταίας δηλαδή Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ. Τώρα το πώς γίνεται να κατηγορεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ τον κ. Τσακλόγλου, διότι επανέλαβε δημοσίως το τί προβλέπει ο νόμος του ΠΑΣΟΚ και αυτό μάλιστα να είναι και "η κρυφή αντικοινωνική ατζέντα της ΝΔ" τι να σας πω, εμένα πάντως με ξεπερνά. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη και πλήρωσε μεγάλο κόστος για να μείνει η Ελλάδα στο € και θα το πω για άλλη μία φορά, είναι κρίμα να προσπαθεί να μοιάζει στον πρώιμο αντιμνημονιακό Σύριζα την ώρα μάλιστα που αυτός εξαφανίσθηκε. Επί της ουσίας κανένα ζήτημα αναπροσαρμογής ορίων ηλικίας δεν υφίσταται σήμερα και έως το 2027, τότε οι αρμόδιοι υπουργοί θα αποφασίσουν το πώς και το εάν θα εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη, εάν συντρέχουν τότε οι σχετικές προϋποθέσεις κλπ. Ας αφήσουμε τον λαϊκισμό μακρυά από το Ασφαλιστικό μας σύστημα τον πληρώσαμε πανάκριβα στο παρελθόν».