Βάλλεται πανταχόθεν η σεξιστική αναφορά του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για φοιτήτριες που θα αναζητούν sugar daddies για να πληρώνουν τα δίδακτρα των μη κρατικών πανεπιστημίων. 

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, θέση πήραν τόσο η Πλεύση Ελευθερίας όσο και η Νέα Αριστερά

«Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιμητική» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη δήλωση Κουτσούμπα και κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ να την ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος, σε δήλωσή του σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης με τη γνωστή του αλαζονεία δεν διστάζει να νομοθετεί την παραβίαση του συντάγματος αφού απέναντί του έχει μια αντιπολίτευση που κινείται μεταξύ αμηχανίας και ανεκδοτολογίας. Ένα αντιφατικό και διαιρεμένο ΠΑΣΟΚ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που ο αρχηγός του εκδράμει αυτές τις κρίσιμες μέρες στην Αρκαδία και ένα ΚΚΕ που, στην προσπάθειά του να γίνει viral, καταφεύγει σε ιστορίες για… sugar daddies. Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή, μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση. Στην πράξη, όχι στα λόγια. Η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα για ισχυρή αντιπολίτευση στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ο δρόμος για την εναλλακτική πολιτική την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία».