Αίρονται όλοι οι περιορισμοί για συμμετοχή σε εθνικές εκλογές σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους από όπου και να βρίσκονται, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους Έλληνες του εξωτερικού

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τίθεται άμεσα σε διαβούλευση νόμος με ένα άρθρο που θα αποκαθιστά τη συμμετοχή στις εκλογές αυτονόητο δικαίωμα χωρίς τους περιορισμούς που επέβαλλε η αντιπολίτευση κατά την ψήφιση του ισχύοντος νόμου. 

«Ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Στις αρχές της εβδομάδος που έρχεται, αναρτούμε νόμο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ώστε όλοι οι συμπολίτες που είναι εγγεγραμμένοι να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους. Σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια έχουμε μεταξύ λόγων και πράξεων και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί από 300 βουλευτές».

Και συμπληρώνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε «συνέπεια και προσήλωση στο καθήκον μου θα ζητήσω από τους πολίτες να είναι συνοδοιπόροι στο ταξίδι αναγέννησης της πατρίδας».