Στην τύχη του αφέθηκε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τον δήμο της Αθήνας Χάρης Δούκας και η ανυπαρξία του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο στο ψηφοδέλτιο που κατέθεσε. Από τη μία η καθυστερημένη ανακοίνωση και από την άλλη η χαμηλή αναγνωρισιμότητα και διείσδυση στην κοινωνία σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να τον στηρίξει ουσιαστικά, προμηνύουν τη συντριβή της παράταξης. 

Η αγωνία ειδικά όσων είχαν εκλεγεί με τον Παύλο Γερουλάνο είναι εμφανής καθώς καλούνται να σύρουν το κάρο δίχως την παραμικρή βοήθεια. Ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει είναι πως για το δημοτικό συμβούλιο το ψηφοδέλτιο απαρτίζουν μόλις 62 υποψήφιοι την ώρα που οι υπόλοιπες παρατάξεις κινούνται σε τριψήφιο νούμερο. Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Δούκας κατάφερε να κλείσει 175 υποψηφίους για οχτώ σώματα: το δημοτικό συμβούλιο και τα επτά κοινοτικά. 

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι σίγουρο πως θα σημάνουν εξελίξεις για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος όλα δείχνουν πως όχι μόνο έχει χάσει το στοίχημα αλλά του γυρίζουν την πλάτη ακόμα και οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των τοπικών κοινωνιών. Και ο Χάρης Δούκας είναι ο πρώτος που θα δεχθεί τις συνέπειες…