Ψηφίστηκε με 158 υπέρ το νέο εργασιακό -ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψήφισαν τα μισά άρθρα

by news

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, με τις 158 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καταψηφίσθηκε από 142 βουλευτές. Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του κατά πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει νωρίτερα ονομαστική ψηφοφορία για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

«Βάζουμε κανόνες στη ζούγκλα και ξεπερνάμε τον Μεσαίωνα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, ενώ για μεγάλο βήμα μπροστά, το οποίο δίνει παραπάνω δύναμη στους εργαζόμενους, την οικονομία και τη χώρα, μίλησε ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “ναι” σε 56 άρθρα, “παρών” σε 17 και όχι” σε άλλα 56.

Το ΚΙΝΑΛ, υπερψήφισε 74 άρθρα από τα 128 που έχει το νομοσχέδιο.

«ΝΑΙ» είπε σε αρκετές από τις εν λόγω ρυθμίσεις και το ΜέΡΑ25. Μεταξύ «ΝΑΙ» και «ΠΑΡΩΝ» κινήθηκε σε αυτές η Ελληνική Λύση, ενώ  «ΟΧΙ» σε όλα είπε το ΚΚΕ.

Fake news ότι καταργείται το 8ωρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τους «μύθους» και τα fake news που λέγονται από την αντιπολίτευση για το νομοσχέδιο και απάντησε: «Καταργείται το 8ωρο! Όποιος το λέει, καταργεί την ελληνική γλώσσα, γιατί η προστασία του αναφέρεται ρητά στο άρθρο 55 του νομοσχεδίου. Το 8ωρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι συνδικαλιστές πρέπει να αγωνίζονται για όλους και όχι για να είναι μόνο οι ίδιοι ασφαλείς», πρόσθεσε. «Μύθος τρίτος, το ευέλικτο ωράριο. Αυτό είχε την υπογραφή των Ραγκούση και Ξενογιαννακοπούλου. Δύσκολο να κάθεστε δίπλα στον αρχηγό σας. Τον Ραγκούση τον αποσύρατε. Να μας πείτε μετά και για τα δάνεια των κομμάτων. Το ευέλικτο ωράριο εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα