Ψεύτης ή αδιάβαστος ο Ηλιόπουλος;

by MANIFESTO

Από γκάφα σε γκάφα το πάει το νέο πουλέν του Αλέξη Τσίπρα, Νάσος Ηλιόπουλος. Ο φέρελπις εκπρόσωπος τύπου με την λαμπρή – όπως εκτιμούσαν πολλοί- πολιτική καριέρα να βρίσκεται μπροστά του, αποδεικνύεται λίγος για τον ρόλο που ανέλαβε. Εκτός και αν εν αγνοιά του ο Τσίπρας τον καίει για να τον βγάλει από τη μέση. Δεν θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα έκανε κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι η δήλωσή του Νάσου Ηλιόπουλου για τον Αντώνη Σαμαρά και τον ρόλο του στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Βγήκε λοιπόν ο νεαρός Νάσος στο κομματικό ραδιόφωνο και υποστήριξε ότι «ο κ. Σαμαράς δήλωνε το 2014 ότι δεν επιθυμεί να βγει εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή». Και θεώρησε πως έκλεψε τις εντυπώσεις ταΐζοντας σανό το κομματικό ακροατήριο. Μένει όμως τώρα να εξηγήσει αν σκόπιμα είπε ψέματα ή δεν γνώριζε την όλη αλήθεια και κάποιος άλλος του υπαγόρεψε την αποκάλυψη…

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς πίσω στο 2014 και ενώ η Χρυσή Αυγή ήταν ήδη στη φυλακή με δική του πρωτοβουλία, είπε κάτι εντελώς διαφορετικό: Πως οι δημοκρατικές του αρχές δεν του επιτρέπουν να επιβάλλει κάτι και είχε εξηγήσει πως «το θέμα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν θεωρώ κανέναν ότι δεν μπορώ να τον νικήσω, να τον κερδίσω, με την ιδεολογία μου. Εγώ δε θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ακόμα οι παππούδες οι οποίοι ζήσανε την τραγωδία των Ναζί στην Ελλάδα για να το πουν στα εγγόνια τους. Εγώ δε θεωρώ ότι μπορεί η Ελλάδα, η κοιτίδα της Δημοκρατίας να έχει τέτοια κόμματα ισχυρά. Αλλά από την άλλη πλευρά, δε μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν τίποτα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Αλλά επαναλαμβάνω: Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, είναι στη Δικαιοσύνη και δεν ασχολείται κανένας απολύτως από την Κυβέρνηση».

Τι είχε λοιπόν πει ο Αντώνης Σαμαράς; Πως η δικαιοσύνη ήταν η μόνη αρμόδια για να αντιμετωπίσει τους εγκληματίες και ότι η κυβέρνησή του δεν θα παρέμβαινε. Είπε και κάτι ακόμα όμως με την αναφορά του σε ιδεολογία: ότι κάθε συζήτηση για την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής – η οποία είχε καταψηφίσει την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος- αυτόματα θα μετέτρεπε τη δίκη σε πολιτική.

Και θα δικαίωνε σήμερα τον Μιχαλολιάκο ο οποίος υποστηρίζει ότι διώκεται για τις ιδέες του. Η αλήθεια είναι πως καταδικάστηκε ως εγκληματίας για το αίμα που χύθηκε.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα