Η στάση της Ελλάδας στο τελευταίο ψήφισμα του ΟΗΕ για το παλαιστινιακό «είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και σας καλωσορίζουμε για την άφιξή σας στην σωστή θέση της Πλεύσης Ελευθερίας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αλέξανδρος Καζαμίας παρεμβαίνοντας με την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών στη συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2024 στην Ολομέλεια.

Ο κ. Καζαμίας, ανέφερε ότι τον «Οκτώβριο η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει την πολιτική του ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, μετά τη μετρίασε με το ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και τώρα ψήφισε ενάντια στο Ισραήλ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ευχόμαστε να διατηρήσετε αυτήν τη γραμμή, γιατί είναι η σωστή στάση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας σχετικά με τα ελληνοτουρκικά και την πρόσφατης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα ανέφερε πως «ως κόμμα υποστηρίζουμε την προαγωγή των ελληνοτουρκικών συνομιλιών και θεωρούμε ότι είναι ένα σωστό πλαίσιο. Αυτό όμως που μας ανησυχεί είναι το γεγονός ότι διατηρείται το κυπριακό ζήτημα εκτός». Ο κ. Καζαμίας εξέφρασε τους φόβους ότι «οι ελληνοτουρκικές συνομιλίες μπορεί να παγιδεύσουν την Ελλάδα σε ένα τούνελ, όπου το κυπριακό να μένει απ' έξω και η τουρκική πλευρά να δρομολογεί στην πράξη, στο έδαφος, λύσεις, που είναι λύσεις διχοτόμησης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας, αναφέρθηκε και στην πολιτιστική διπλωματία λέγοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής το οποίο, δυστυχώς, η χώρα μας δεν εκμεταλλεύεται όσο πρέπει. Ζήτησε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και οργανωμένες διεθνείς εκστρατείες σε διεθνείς οργανισμούς και φόρα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Βασικός μας σύμμαχος, τόνισε, είναι η βρετανική κοινή γνώμη και μόνο με την πολιτιστική διπλωματία μπορεί αυτή να κινηθεί πιο σθεναρά υπέρ της επιστροφής.