Οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί κουκουλοφόρων και αντιεξουσιαστών προκαλούν αμηχανία στην Κουμουνδούρου που ταυτόχρονα βλέπει την… αντισυστημική ψήφο να τους… αποχαιρετά και να οδεύει προς τρίτα κόμματα.

Η ψήφος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2015 πλέον κινείται προς άλλες κατευθύνσεις την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση, ως κόμμα, δεν αντιμετωπίζεται όπως στο παρελθόν. Έχοντας κυβερνήσει (με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα) και έχοντας αναγορεύσει σε διεθνή όρο τη λέξη Kolotoumpa βρίσκεται σε μια κατάσταση που δεν δείχνει ελκυστική στους μπαχαλάκηδες και τους αυτοαποκαλούμενους αντισυστημικούς.

Έτσι το ντού έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και το σπάσιμο του αυτοκινήτου τύπου τζιπ του Αλέξη Τσίπρα ονομάστηκε επίθεση, όπως και αυτό σε άλλα γραφεία, τοπικά, του κόμματος. Ο Δημήτρης Βίτσας βρίσκεται αντιμέτωπος με αντιεξουσιαστές που τον προπηλακίζουν στο Ίλιον και ο αστυνομικός – φρουρός της Όλγας Γεροβασίλη τραυματίζεται, ελαφρά, από επίθεση κουκουλοφόρων που έσπασαν το βουλευτικό αυτοκίνητο της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η έκδηλη αμηχανία της Κουμουνδούρου και των στελεχών της οδηγεί σε αναλύσεις όπως αυτή του Γιάννη Μπαλάφα περί χαφιέδων (αναφορικά με την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια) που δεν έχουν σχέση με τους «αγνούς» αναρχικούς.

Και όπως αυτή της Αννας Χατζησοφιά περί προβοκάτσιας αναφορικά με το σπάσιμο του αυτοκινήτου της Όλγας Γεροβασίλη. Η Άννα Χατζησοφιά βέβαια προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω λέγοντας πως επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε η κάθαρση που έπρεπε στην ΕΛΑΣ. Κάτι δηλαδή σαν αυτή που λέει ο Χρήστος Σπίρτζης περί κατάργησης ομάδων της ΕΛΑΣ. Ή κάτι σαν αυτά που έλεγε (προς κυβερνητικής θητείας) ο Αλέξης Τσίπρας περί κατάργησης των ΜΑΤ (τις κλούβες των οποίων είχε σε 24ωρη βάση γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου την περίοδο 2015 – 2019 ως… περίφραξη.