Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Εύα Καϊλή στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Η ευρωβουλευτής, που έχει επιστρέψει και στα καθήκοντα της, αφηγείται τη στιγμή που συνελήφθη ο σύζυγος της Φραντζέσκο Τζιόρτζι. Η ίδια, υπέθεσε ότι ο σύζυγος της ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο. Όταν συνελήφθη και η ίδια, τότε έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της.

Η Εύα Καϊλή, παράλληλα, αφήνει αιχμές ότι ενδεχομένως η σύλληψη της να οφείλεται στις πρωτοβουλίες της όσον αφορά την συστήματα παρακολούθησης αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από την δίωξη της, ίσως να κρύβονται μυστικές υπηρεσίες Ευρωπαϊκών χωρών.

Η ίδια αναφέρει ότι εκείνη και η νομική της ομάδα έχουν στα χέρια της ενδείξεις ότι η δίωξη της οφείλεται στις ενέργειες της ως πολιτικός και στα νομοθετήματα που αφορούν τα λογισμικά παρακολούθησης.

Επιπλέον, διαψεύδει ότι βρέθηκαν υπέρογκα ποσά στο σπίτι της και όπως είπε, μέσα στο σπίτι βρίσκοταν μόνο χρήματα από την αμοιβή της από το ευρωκοινοβούλιο. Επιβεβαίωσε πως πράγματι ο Παντσέρι, ερχόταν τακτικά στο σπίτι, ωστόσο διέψευσε κάθε οικονομική συναλλαγή μαζί του.

«Ήμουν σε σοκ. Δεν μπορούσα να δω την δικογραφία, δεν μπορούσα να δω το μωρό μου, δεν μποροούσα να καταλάβω τι συνέβη με τον άντρα μου», περιγράφει για τη στιγμή της σύλληψής της.

Δείτε το βίντεο: