Η Βουλιαγμένη από τη μία και το Καματερό από την άλλη, κατέχουν τις πρωτιές στο υψηλότερο και το χαμηλότερο αντίστοιχα, μέσο ενοίκιο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα, με μία τιμή πάνω από τα 18 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο τον μήνα, η Βουλιαγμένη αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» όσον αφορά το μέσο ενοίκιο σε όλη την Αθήνα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τα νότια προάστια, όπως είναι εύλογο, έχουν την τιμητική τους με τις υψηλότερες μέσες τιμές, πάνω ακόμη και από το Παλαιό Ψυχικό, με μέσες τιμές πάνω ακόμη και από τα 16 ευρώ ανά τ.μ., ενώ, στον αντίποδα, η φθηνότερη περιοχή για ενοικίαση στην Αττική είναι αυτή του Καματερού, με τιμή στα 5 ευρώ κατά μέσο όρο.

Τα στοιχεία παραθέτει η νέα έρευνα του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής και αφορούν ένα μέσο τυπικό σπίτι επιφάνειας 80- 100 τ.μ., από πρώτο όροφο και πάνω.

Οπως προκύπτει, για τη μέση τιμή σε όλη την Αττική, αυτή διαμορφώνεται λίγο κάτω από τα 10 ευρώ ανά τ.μ. και πιο συγκεκριμένα στα 9,7 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα.