Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης και συνυπέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αύριο Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσεις περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ' αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, συνέδεσε την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ με την εξυπηρέτηση μη πολιτικών συμφερόντων. «Έκανα το ερώτημα και στον αρχηγό σας αλλά δεν μου απαντήσατε. Αυτό που μας έφερε άρον άρον σήμερα εδώ, σε αυτή την πρόταση δυσπιστίας, για όλα αυτά που έχουμε συζητήσει εδώ πενήντα φορές, ήταν το άρθρο του "Βήματος"; Ήταν αυτή η μεγάλη ειδοποιός διαφορά, αυτό το καινούργιο συγκλονιστικό στοιχείο, το οποίο δήθεν δεν υπήρχε και μας έφερε σήμερα εδώ ή ήταν ότι αποφασίσετε να ενεργήσετε, ακριβώς εκπροσωπώντας άλλου τύπου συμφέροντα, μη πολιτικά, και το χειρότερο ακόμα, να σύρετε από πίσω και όλη την αριστερή αντιπολίτευση, στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων; Αυτό να μου εξηγήσετε, γιατί εγώ από την αλληλουχία των γεγονότων δεν μπορώ να δω άλλη διαφοροποίηση», είπε ο Μάκης Βορίδης, απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Τα ζητήματα για τις υποκλοπές έχουν συζητηθεί για δύο χρόνια. Τα ζητήματα του ευρωκοινοβουλίου του ψηφίσματος είναι τρεις μήνες πριν. Τα ζητήματα των Τεμπών, τα έχουμε συζητήσει κατ΄επανάληψη. Γιατί ήρθαμε σήμερα εδώ; Τι συνέβη και ξαφνικά σηκώθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και είπε "σήμερα να κάνουμε μια πρόταση δυσπιστίας", αν όχι η προνομιακή σχέση που έχει αναπτύξει με το συγκεκριμένο συγκρότημα. Αυτό στο οποίο είστε έκθετοι. Αυτό είναι που κάνει ύποπτη την πολιτική σας κινητροδότηση και στόχευση».