Υψηλοί τόνοι αναμένονται στη Βουλή σήμερα Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώνεται, με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με κεντρική στόχευση τη σύγκριση των θητειών Μητσοτάκη και Τσίπρα αντίστοιχα, ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη Βουλή, επιλέγοντας να αναδείξει τα πεπραγμένα των δύο κυβερνήσεων. Ως προς την υπόθεση των υποκλοπών θα επαναλάβει ότι η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί με ευθύτητα, ενώ αναμένεται να αναδείξει τις προνομοιακές σχέσεις Τσίπρα με την ΑΔΑΕ, χωρίς να αφήσει αναπάντητες τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης”.

Θα επαναλάβει ότι δεν είχε γνώση των επισυνδέσεων που έγιναν, ενώ θα υπενθυμίσει ότι από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση Ανδρουλάκη ανελήφθησαν πολιτικές ευθύνες και ότι παράλληλα η κυβέρνηση προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ.  Αναμένεται δε να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί της διακυβέρνησης του, καθώς και για τις σακούλες με «μαύρο» χρήμα προς την Κουμουνδούρου και τα SMS για το μοίρασμα ποσοστών μεταξύ καναλαρχών για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Ήδη από την Κρήτη όπου βρισκόταν όταν έγινε γνωστή η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του”. Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εστιάσει στον δικό του πρόλογο, όχι μόνο στην ανάδειξη των πεπραγμένων σε οικονομία, εξωτερική πολιτική και στήριξη της κοινωνίας, αλλά και στον πρωτανωνιστικό ρόλο για την Ελλάδα την επόμενη τετραετία, κόντρα στην τοξικότητα που επιλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας αντιπολίτευση στην ίδια τη χώρα, όπως συνέβη με την υπόθεση της “μικρής Μαρίας” στον Έβρο.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης, η οποία, για να γίνει δεκτή πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί πόσο συμπαγής είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Σε, κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «η συζήτηση αυτή στη Βουλή δεν επηρεάζει τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού για τις επόμενες εκλογές» και η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τον προγραμματισμό του έργου της μέχρι την προκήρυξή τους.