Πρόστιμα 293.700 € για 908 παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων

by news

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν χθες (16/4) συνολικά 80.148 ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια των οποίων, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, κατέγραψαν 908 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Και βεβαίωσαν πρόστιμα ύψους 293.700 €. Ακόμα, έγιναν τρεις συλλήψεις και σε δυο επιχειρήσεις επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας δεκαπέντε.

Οι κυριότερες παραβάσεις, είναι:

Μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και μη κατοχή βεβαίωσης κυκλοφορίας.

Διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις σε οικίες.

Παραβίαση κανόνων λειτουργίας επιχειρήσεων και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών.

Παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας καταστημάτων.

Παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνονται 9 χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανώτρια ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 600€ πρόστιμο σε δεκαεπτά (17) παρευρισκόμενους (600€ x 17) για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης. Επιπλέον, επέβαλε πρόστιμο 600€ στη διοργανώτρια για μη χρήση μάσκας και παραβίαση υγειονομικών μέτρων, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000€ σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) συμμετέχοντες (300€ x 4), στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια (1) σύλληψη ιδιοκτήτριας καφέ – μπαρ και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000€ για εξυπηρέτηση δεκαεννέα (19) καθήμενων πελατών, καθώς και από 300€ στον κάθε πελάτη (300€ x 19), στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε από 3.000€ πρόστιμο σε δυο (2) ιδιοκτήτες καφενείων – μπαρ και επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας και 300 € πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε καφετέρια για μη ανάρτηση πινακίδας με τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε ιδιοκτήτρια παντοπωλείου για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε πέντε (5) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Η ΕΑΔ επέβαλε έξι (6) διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 24.000€. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν πρόστιμα 8.000€ σε τρεις (3) επιχειρήσεις (8.000€ x 3) που λειτουργούσαν εντός Εμπορικού Κέντρου στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, λόγω μη τήρησης της αναστολής λειτουργίας.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα