Προσπάθεια από δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του πρώην υπουργού παιδείας, Νίκου Φίλη και του ευρωβουλευτή, Στέλιου Κούλογλου, να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας από την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ και διακεκριμένου επιστήμονα, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

    Με τη φράση «δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Φίλης σχολίασε την ανάρτηση Πολάκη και κάλεσε κάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας να επανορθώσει, υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί τα αισθήματα όλων των βουλευτών του κόμματός του.

    «Θα αναφερθώ σε ένα θέμα με το οποίο νομίζω ότι εκφράζω διερμηνεύοντας τα αισθήματα και τις απόψεις των συναδέλφων, είναι μια προσωπική μου πρωτοβουλία. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε με τις απόψεις του συναδέλφου, του κ. Πολάκη. Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

    Και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, αποκάλεσε «απαράδεκτο» το σχόλιο Πολάκη για τον κ. Κυμπουρόπουλο: «Ο κ. Πολάκης έκανε λάθος. Τα ΑΜΕΑ στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, σε σύγκριση με χώρες όπως το Βέλγιο, είναι η μέρα με τη νύχτα» ανέφερε ο κ. Κούλογλου.

    Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί και δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα που χαρακτήρισε τη δήλωση ατυχή, σημειώνοντας ότι ο κ. Πολάκης πρέπει να την πάρει πίσω!