Τρεις συλλήψεις, ένας 67χρονος νεκρός, ένας 37χρονος τραυματίας και σε εξέλιξη η έρευνα για την έκρηξη σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τριών ατόμων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τη φονική έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (27/7) σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας, με τραγικό απολογισμό έναν 67χρονο νεκρό και έναν 37χρονο με ελαφρά εγκαύματα.

Αυτόφωρο-Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης και δύο υπεύθυνοι

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κινητοποιήθηκε άμεσα το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) Κορινθίας, καθώς και η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης και της πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν ο 47χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο 46χρονος τεχνικός ασφαλείας και ο 46χρονος επιβλέπων λειτουργίας, οι οποίοι φέρονται ως υπαίτιοι των συνθηκών υπό τις οποίες εκδηλώθηκαν η έκρηξη και η πυρκαγιά.

Έρευνα-Τι εξετάζουν οι Αρχές

Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας 67χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, πραγματοποιούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης κοντά σε παροχή υγραερίου. Παράλληλα, ένας 37χρονος ημεδαπός υπέστη ελαφρά εγκαύματα.

Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και διενεργείται από το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κορινθίας της Δ.Α.Ε.Ε., με στόχο να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες και οι συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό περιστατικό.