Ανατέμνοντας την ιδεολογία και τις πρακτικές των QAnon-ιστών της (σκοτεινής) Αριστεράς, το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να εξαγάγει κανείς είναι ότι προσπαθούν να κάνουν επανατοποθέτηση του χυδαίου και τοξικού λόγου.

Γράφει ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

Οι QAnon-ιστές και τραμπιστές της καχεκτικής «Αριστεράς», που έχουν τρομάξει αφενός από την επικείμενη ήττα τους στις εκλογές και αφετέρου από τη μόνιμη απώλεια της εξουσίας, χρησιμοποιούν μεθόδους που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς: καθημερινά ξεπηδούν και φωνασκούν μέσα από τα βορβορώδη υπόγεια της μισαλλοδοξίας και της χυδαίας τοξικότητας και επιτίθενται με σφοδρότητα στους πολιτικούς αντιπάλους-εχθρούς. Χρησιμοποιώντας κυρίως τον σκοτεινό (υπο)κόσμο του Διαδικτύου, εξαπολύουν εμμονικές επιθέσεις σε όσους επιλέγουν την κανονικότητα και σε όσους δεν «προσκυνούν» τα πολιτικά αφεντικά τους.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα, που προκύπτει μέσα από αυτό το ομιχλώδες, σταλινικό και ακροαριστερό κλίμα που δημιουργείται από τον στρατό των τρολς, είναι ότι μια χαρά και με μεγάλη ευκολία υιοθετούν τις πρακτικές τους και τον χυδαίο λόγο τους βουλευτές και πολιτικά στελέχη του αριστερού χώρου. Στο τέλος της ημέρας, η ώσμωση παράγει αποτελέσματα και εικόνες βγαλμένες από ταινίες Φρανκενστάιν και Γκέμπελς.

Το τρίτο συμπέρασμα είναι ότι όλος αυτός ο τοξικός όχλος, σιγοντάρεται και στηρίζεται (άγνωστο με ποια μέσα, εργαλεία και πόρους) από κάποιους διαπλεκόμενους νταβατζήδες, οι οποίοι ζουν και βασιλεύουν μέσα σ’ αυτόν τον θαυμαστό κόσμο των εν Ελλάδι «αριστερών» τραμπιστών και QAnon-ιστών.

Συμπερασματικά, μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, ο εσμός αυτός θα ξεπεράσει τον εαυτό του σε χυδαιότητα, εχθροπάθεια, τοξικότητα και μισαλλοδοξία. Ελπίζουμε ο δημοκρατικός κόσμος να είναι σε εγρήγορση μέχρι τέλους γιατί όλοι αυτοί οι θαυμαστές του Γκέμπελς και του Στάλιν είναι ικανοί να αμφισβητήσουν ακόμη και το κεκτημένο της δημοκρατίας μας: το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.