Το μάτι στους ψηφοφόρους των ακροδεξιών κομμάτων  κλείνει ο Αλέξης Τσίπρας προχωρώντας σε ένα άτυπο προσκλητήριο στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να δημιουργήσει μέτωπο κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης. Η δήλωση ότι κακώς κόβονται τα κόμματα ενδεικτική.

Οπως ενδεικτική είναι και η, σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ, καταγγελία για ένα θέμα που αφορά στον Άρειο Πάγο και τις αποφάσεις που αυτός λαμβάνει.  Μάλιστα ο τρόπος που το κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην “πολάκειο” λογική κατά της δικαιοσύνης αφού εμφανίζει τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς ως χειραγωγούμενους.

Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας το τερμάτισε. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «κόβει» τα κόμματα όπως αυτό των Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου, της Λατινοπούλου και άλλων που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ προκειμένου να μειώσει την ήττα της στις επικείμενες εκλογές. Μίλησε ονομαστικά για τους επικεφαλής των κομμάτων επιχειρώντας να δείξει μια ανεπαίσθητη οικειότητα με αναφορές σε διαφορετικές απόψεις αλλά που πρέπει να είναι σεβαστές και όλα τα σχετικά.

Και αφού έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει (δεν είναι η πρώτη φορά) τα περί χρηματισμού βουλευτών του Κυριάκου Βελόπουλου από το κυβερνών κόμμα, δήλωσε ότι η στρατηγική της ΝΔ με τα κόμματα της «δεξιάς πολυκατοικίας» είναι λάθος γιατί «θα βρουν άλλο κόμμα να ψηφίσουν» δείχνοντας ότι δεν τον ενοχλεί να μετακινηθούν και προς το δικό του.

«Aκούω» είπε «για δικαστικές πιέσεις στον κ. Βελόπουλο. Όλο αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Βλέπω μια κινητικότητα που δεν είναι φυσιολογική» προσθέτοντας ότι «ο κ. Βελόπουλος κατήγγειλε σχέδιο αποστασίας. Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά» για να συνεχίζει λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλη πίεση και θέλουν να εξαφανίσουν ό,τι υπάρχει στα δεξιά τους. Κατεβαίνουν στις εκλογές με ακροδεξιά ρητορική. Αισθάνονται μεγάλο ανταγωνισμό στα δεξιά τους. Η στρατηγική αυτή είναι λανθασμένη που δεν κάνει καλό στη δημοκρατία»

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ψηφοφόροι του κόμματος Κασιδιάρη κατευθύνονται προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου πρωτίστως και αμέσως μετά προς τον ΣΥΡΙΖΑ (όπως και στο ΜεΡΑ25) γεγονός που δύναται να εξηγήσει τη στάση του Αλέξη Τσίπρα τόσο στη Βουλή με την καταψήφιση των τροποποιήσεων που βάζουν μπλόκο στην κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές όσο και στην μη υποβολή υπομνήματος στον Άρειο Πάγο (όπως έπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα κομμένα κόμματα. Να δηλώνει πως κακώς κόπηκαν αποδίδοντας ευθύνες στην κυβέρνηση. Όμως η απόφαση λαμβάνεται από τους δικαστικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου οι οποίοι εξετάζουν τους σχετικούς φακέλους αλλά και τις προσφυγές που κατατίθενται.

Με τον τρόπο αυτό αμφισβήτησε, με τρόπο ανάλογο με αυτόν του Γιάννη Ματζουράνη (κινούμενος στη λογική Πολάκη περί Δικαιοσύνης) , τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς από τη μία πλευρά από την άλλη εμφανίσθηκε αρεστός στους ψηφοφόρους τους. Και ναι μέν δήλωσε πως ο ίδιος, εν αντιθέσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη, είναι κατά της καθόδου του κόμματος Κασιδιάρη, επί της ουσίας όμως έχει κάτσει στην απέναντι πλευρά από αυτή που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ, επέλεξαν θέτοντας τους όρους που κατέστησαν αυτή την εξέλιξη σχεδόν αδύνατη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει μέχρι και αντισυνταγματικές τις τροποποιήσεις που έγιναν, και δεν ψήφισε,  ρίχνοντας νερό στον μύλο του Κασιδιάρη, ο οποίο θέμα αντισυνταγματικότητας  επικαλείται στα υπομνήματά του στον Άρειο Πάγο αλλά και στις προσφυγές που φέρεται να ετοιμάζει για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.