Ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία του Γενς Στόλτενμπεργκ ως γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, άφησαν ανώτεροι αξιωματούχοι των χωρών-μελών της Συμμαχίας, αναφέρει το Reuters. «Είμαι υπεύθυνος για όλες τις αποφάσεις που χρειάζεται να λάβει το ΝΑΤΟ, εκτός από το μέλλον μου. Αυτό θα πρέπει να αποφασιστεί από τους 31 συμμάχους», τόνισε ο ίδιος.

Τον Σεπτέμβριο, ο Στόλτενμπεργκ, ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, δήλωσε ότι δεν επιδιώκει άλλη παράταση της θητείας του, υπενθυμίζει το Reuters. Ωστόσο μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Στόλτενμπεργκ επέμεινε ότι αυτό δεν έχει αλλάξει, αλλά αρνήθηκε επανειλημμένα να πει τι θα έκανε εάν τα μέλη της Συμμαχίας του ζητούσαν να παραμείνει γενικός γραμματέας.

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του Στόλτενμπεργκ τέχει ήδη παραταθεί τρεις φορές και θα πρέπει να συνταξιοδοτηθεί τον Σεπτέμβριο μετά από εννέα χρόνια ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο, τα μέλη της Συμμαχίας αγωνίζονται να βρουν τον διάδοχο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει στο πρόσωπό του την απαραίτητη συναίνεση των 31 μελών.