Ολοκληρώθηκε ο καθιερωμένος μήνας υπενθύμισης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και στο ΣΕΦ, η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού μαζί με την Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σταδίου, έγραψαν στον τοίχο ένα μήνυμα ζωής: «Μην ξεχάσεις τη μαστογραφία σου».

6013685.jpg

Μια δράση που συμπίπτει χρονικά με την προ ολίγων ημερών εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» επεκτείνεται και στις γυναίκες 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα.

6013692.jpg

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Ν.Δ. Πίστη Κρυσταλλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε με αυτή τη συμβολική δράση, να τοποθετήσουμε ένα σταθερό μήνυμα πρόληψης για όλες τις γυναίκες στον φιλόξενο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας»

H Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, υπενθύμισε ότι «το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν. Μακάρι να βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι σήμερα με αυτή τη δράση μας, ώστε για κάποια κορίτσια, για κάποιες γυναίκες ο τακτικός ετήσιος έλεγχος του μαστού να γίνει συνήθεια ζωής!»

6013681.jpg

Η Πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας Χριστίνα Τσιλιγκίρη δήλωσε ότι: «Με τις Γραμματείες και Οικογενειακής Πολιτικής Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, προχωρήσαμε σήμερα σε μια συμβολική δράση στο ΣΕΦ που ωστόσο εκπέμπει ένα πολύ ευκρινές μήνυμα. Το «Μην ξεχάσεις την μαστογραφία σου» δεν είναι απλά μια συνθηματολογία, αλλά μια στάση ζωής που πρέπει να υιοθετήσουμε όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως. Η πρόληψη είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να ορίζουμε εμείς τις ζωές μου. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και η Διοίκηση του στέκονται διαχρονικά αρωγός σε αντίστοιχες δράσεις που μπορούν να σώσουν πραγματικά ζωές».

6013669.jpg

Στη δράση συμμετείχαν επίσης οι Γραμματείες ΑΜΕΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.