Σε μία νέα επικίνδυνη και άκρως προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι στην καρδιά των Τούρκων η Γάζα δεν έχει διαφορά από το Καραμπάχ, όπως η Θεσσαλονίκη από τη Μοσούλη: «Βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις μας και την Ιερουσαλήμ το ίδιο». 

«Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει στη Γάζα σήμερα, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τον φανατισμό των εισβολέων που ακούν στο όνομα της “Γης της Επαγγελίας» να φτάσει αύριο στα δικά μας εδάφη», είπε χαρακτηριστικά.

«Για τον λόγο αυτό, λέμε ότι κάθε γεγονός που λαμβάνει χώρα γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Η θέση του Καραμπάχ στις καρδιές μας είναι η ίδια με τη θέση της Γάζας στις καρδιές μας. Ακριβώς όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλεπίου, της Τρίπολης και της Βαλχ (σ.σ. αρχαία Βάκτρα), της Θεσσαλονίκης και της Μοσούλης, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις μας και την Ιερουσαλήμ το ίδιο», πρόσθεσε, ειδικότερα.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης»

Επίσης, για «κρατική τρομοκρατία» και «παραφροσύνη» έκανε σήμερα (20/11) λόγο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «εξαπολύοντας» νέα επίθεση εναντίον της ισραηλινής κυβέρνησης. «Θα πετύχουμε περισσότερα», υποστήριξε για τα κατεχόμενα, δίδοντας «πάτημα» για νέα ένταση.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης, καυχιέται για τη σφαγή εγκύων γυναικών και αγέννητων μωρών. Δεν είναι πόλεμος, όταν βομβαρδίζεις μωρά των οποίων το στόμα μυρίζει γάλα. Η “βροχή” από σφαίρες κατά αμάχων ονομάζεται βαρβαρότητα, ληστεία, κρατική τρομοκρατία», τόνισε.

Σχετικά με τα κατεχόμενα, εξέφρασε ικανοποίηση και για τη 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, επισημαίνοντας ότι «ήταν ιστορικό βήμα για την “ΤΔΚΒ” να γίνει μέλος – παρατηρητής του οργανισμού, με το συνταγματικό της όνομα».

«Με βήματα σε κάθε τομέα, διασφαλίζουμε ότι οι δεσμοί με τα κατεχόμενα ενισχύονται περαιτέρω», σημείωσε, υπενθυμίζοντας το άνοιγμα του διαδρόμου προσγείωσης του αεροδρομίου «Ερτζάν». «Θα πετύχουμε περισσότερα. Ο χρόνος θα αποδείξει πόσο λάθος κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση», ολοκλήρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο πόνος των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη είναι και δικός μας»

Ακόμη, υπογράμμισε ότι «η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων, όχι μόνον εντός των συνόρων αλλά και στο εξωτερικό. Ο πόνος των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη είναι και δικός μας. Ο λαός της Γάζας προσπαθεί να επιβιώσει υπό τις ανήθικες και κατάπτυστες επιθέσεις του Ισραήλ.

Μέχρι σήμερα, έχουμε στείλει συνολικά 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Το Ισραήλ όχι μόνο σκοτώνει τους κατοίκους της Γάζας διακόπτοντας το νερό, τα καύσιμα, τον ηλεκτρισμό και την επικοινωνία, αλλά προσπαθεί να κάμψει την αποφασιστικότητα της αντίστασης, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία».

Τέλος, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για τρομοκρατία που ασκεί το Ισραήλ, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία έγιναν το σύμβολο του Τελ Αβίβ. «Αρχίσαμε την πρωτοβουλία σχετικά με τη μεταφορά καρκινοπαθών στη χώρα μας. Φέραμε 88 ασθενείς και 61 συνοδούς», γνωστοποίησε.