Το εθνικιστικό κόμμα MHP, κυβερνητικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, ανέβασε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εμφανίζεται να διασχίζει ένα δωμάτιο φορώντας μαύρες στρατιωτικές μπότες.

Ταυτόχρονα ακούγεται τουρκικό τραγούδι με τίτλο «Μην κλαις αγάπη μου» και το βίντεο συνοδεύει η φράση «Η Κύπρος είναι τουρκική».

Όλα αυτά την ώρα που συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις μετά το επεισόδιο στην Πράσινη Γραμμή, κατά το οποίο Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες της UNFICYP.

Το παρασκήνιο της εμφάνισης του Μπαχτσελί με στρατιωτικά άρβυλα

Με τις μπότες που φορά, ο Μπαχτσελί επιχειρεί να αντιγράψει τον Κεμάλ Ατατούρκ και ένα επεισόδιο που είχε πρωταγωνιστή εκείνον και έναν Ιταλό αξιωματούχο, την περίοδο των υπογραφών της Συνθήκης της Λωζάνης.

Την περίοδο εκείνη, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Άγκυρα είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον Ατατούρκ, αίτημα το οποίο αποδέχθηκε, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ιταλός διπλωμάτης ζήτησε από την Τουρκία την παραχώρηση της Αττάλειας και της Ρόδου. Τότε, ο Ατατούρκ μετέβη στο διπλανό δωμάτιο, φόρεσε τα στρατιωτικά του ρούχα και τα μαύρα άρβυλα και επέστρεψε στη συνάντηση. Αυτή η εξέλιξη φέρεται να «τρόμαξε» τον Πρέσβη, ο οποίος αποχώρησε άπραγος.