Νέο κρεσέντο προκλητικότητας από τον Κροάτη πρόεδρο, Ζόραν Μιλάνοβιτς, που επανέρχεται με νέες δηλώσεις στήριξης υπέρ των 101 προφυλακισθέντων συμπατριωτών του, νεοναζί χούλιγκαν, που σκόρπισαν το θάνατο στη Νέα Φιλαδέλφεια με τα επεισόδια που προκάλεσαν κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο φίλος της ΑΕΚ Μιχάλης Κατσουρής και τραυματίστηκαν άλλοι 10 πολίτες εκ των οποίων και παιδιά.

«Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν σε αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», ισχυρίστηκε προκλητικά ο Κροάτης Πρόεδρος, η στάση του οποίου προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τη ζέση με την οποία στηρίζει αναφανδόν το τάγμα εφόδου των νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

«Μπορώ να αναφέρω τους λόγους, γιατί έγινε και γιατί συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τι θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό γι’ αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», συνέχισε προκλητικά ο Μιλάνοβιτς, με λεξιλόγιο που περισσότερο θυμίζει χούλιγκαν των blue bad boys παρά πολιτικό ηγέτη που τον διέπει το κύρος που του προσδίδει το αξίωμά του.

«Έχεις πέντε μέρες να βρεις τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν. Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Κροάτης Πρόεδρος βάλλοντας και κατά της Ευρωπαϊκης Ένωσης, «Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε», υπογράμμισε ο αλλόφρων Κροάτης Πρόεδρος.