Αδειάζει τον προκλητικό Κροάτη Πρόεδρο ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, για το ζήτημα των 101 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν προφυλακιστεί για τα αιματηρά επεισόδια που προξένησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. Ο Κροάτης πρωθυπουργός, σε αντίθεση με τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς, τόνισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε επιστολή του προς τους γονείς των συλληφθέντων ο Κροάτης πρωθυπουργός σημειώνει: «Κατηγορούνται για τρία εγκλήματα: συνεργασία με εγκληματική οργάνωση, υλικές ζημιές και τραυματισμός. Πρόκειται για σοβαρά εγκλήματα και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Δεν γίνεται να κατηγορηθούν για τον θάνατο και οι 100. Κάνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατόν και η συντριπτική πλειοψηφία των Κροατών πολιτών να απελαθούν στην Κροατία», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό είναι στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων και της Δικαιοσύνης, όχι στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Σχολίασε με δηκτικό τρόπο επίσης τις δηλώσεις του Προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς για την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Όπως οι γονείς αυτών των ανθρώπων ζήτησαν από την κυβέρνηση να τους βοηθήσει, έτσι ίσως θα έπρεπε να ζητήσουν από τον Μιλάνοβιτς να μην τους βοηθήσει. Αυτές οι δηλώσεις σίγουρα δεν θα βοηθήσουν τους πολίτες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και συμπλήρωσε: «Θα τους βοηθήσουμε με τον πιο αφοσιωμένο τρόπο, έχοντας κατά νου ότι δεν κατέβηκαν εκεί για αποφοίτηση ή εκδρομή».

Oι οπαδοί πρέπει να ξεχωρίσουν από τον χουλιγκανισμό υπογραμμίζει ο Κροάτης πρωθυπουργός. «Είμαστε μια υπερδύναμη στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σίγουρα τέτοια πράγματα δεν είναι προς τιμήν μας, αλλά θα εμπλακούμε για τους πολίτες μας σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Η πολιτική για να τους βοηθήσουμε θα πρέπει να ακολουθείται εποικοδομητικά και όχι όπως ο Μιλάνοβιτς που προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Πώς δεν του έγραψαν οι γονείς του να τηλεφωνήσει σε κάποιον;» αναρωτήθηκε.