Με ιδιαίτερα σκληρή ρητορική, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τη Χαμάς, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση στη Γάζα θα επιδεινωθεί δραματικά εάν δεν υπάρξει άμεση απελευθέρωση των ομήρων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο Κατς δήλωσε ότι «οι αδελφοί Σινβάρ κατέστρεψαν τη Γάζα», αναφερόμενος στους Γιαχία και Μοχάμεντ Σινβάρ, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον νέο ηγέτη της Χαμάς, Ιζ αλ-Ντιν αλ-Χαντάντ, υποστηρίζοντας ότι «τη μετατρέπει σε μια θάλασσα από ερείπια».

Ο Ισραηλινός υπουργός δεν παρέλειψε να στοχεύσει και τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που βρίσκονται στο εξωτερικό, λέγοντας πως «οι επικεφαλής της Χαμάς στο εξωτερικό γιορτάζουν σε παλάτια και πολυτελή ξενοδοχεία και αρνούνται να απελευθερώσουν τους ομήρους».

Ολοκληρώνοντας το μήνυμά του, ο Κατς ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους, προειδοποιώντας ότι «εάν δεν απελευθερωθούν σύντομα, θα ανοίξουν οι πύλες της κόλασης».