Προανακριτική: Βίαιη προσαγωγή για τον Καλογρίτσα

by MANIFESTO

Ραντεβού για μετά την Ανάσταση δίνει η ηροανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά και ως τότε το ρολόι μετράει αντίστροφα για τον επιχειρηματία Χρηστό Καλογρίτσα που θα κληθεί να καταθέσει την εβδομάδα του Πάσχα (με πιθανότερη μέρα την Τετάρτη) μετά την άρνησή του, θυμίζεται, να παραστεί προχθές επικαλούμενος ασθένεια λόγω των παρενεργειών του εμβολιασμού του.

Κι αν θελήσει να το τρενάρει κι άλλο, θα υπάρξει εισήγηση για να κάνει χρήση η επιτροπή των μέσων που διαθέτει για να τον εξαναγκάσει να εμφανιστεί και να καταθέσει ενώπιον της. Τι σημαίνει αυτό; Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός στα Νέα, πολύ απλά ότι η επιτροπή θα ασκήσει τη δυνατότητα που έχει, αφού λειτουργεί ως ανακριτικό όργανο, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του. Σε αυτό μάλιστα συμφώνησαν όλα τα μέλη της, που εκφράζουν επιφυλάξεις για τη στρατηγική του Καλογρίτσα και την καθυστέρηση της κατάθεσής του.

Για να γίνει σαφές γιατί απαιτείται η κατάθεσή του, θυμίζεται επίσης ότι ο Καλογρίτσας είναι ο κεντρικός μάρτυρας της υπόθεσης, που ξεκίνησε από τη διαμάχη που έχει ο ίδιος με την εταιρεία CCC της οικογένειας Χούρι, για 3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε με μια εικονική, όπως καταγγέλλει, σύμβαση υπεργολαβίας, με τη διαμεσολάβηση του Παττπά (πάντοτε σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα) με σκοπό να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτά κατέθεσε, άλλωστε, κι ο τελευταίος μάρτυρας που εξέτασε η επιτροπή, ο συνεργάτης του Καλογρίτσα, Χρηστός Νικολάου, ο οποίος πρόσθεσε πως ο επιχειρηματίας είχε στενές κοινωνικές σχέσεις με τον πρώην υπουργό.

Ο Καλογρίτσας όμως είχε εξαρχής επιδείξει μια διάθεση να θέσει όρους στην προανακριτική, στέλνοντάς της εξώδικο με το οποίο ζητούσε να τον εξετάσουν κατ’ αντιπαράσταση με τους ιδιοκτήτες της CCC. Αίτημα που δεν έγινε δεκτό και μετά άρχισαν οι καθυστερήσεις λόγω εμβολιασμού… Η πλειοψηφία της προανακριτικής έχει αποφασίσει όλα αυτά να τελειώσουν μαζί με την εβδομάδα των Παθών.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα