Προανακριτική – Μανιαδάκης: Με στοχοποίησαν γιατί δεν ψευδομαρτύρησα  

36
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς τον δικηγόρο του μολονότι του έχει ασκηθεί δίωξη για ψευδομαρτυρία καταθέτει στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος υπήρξε και προστατευόμενος μάρτυρας προτού βρεθεί στην πλευρά των κατηγορουμένων.

Μάλιστα στην επιτροπή υπήρξε διάσταση απόψεων με την πλειοψηφία να αναφέρεται πως πρέπει να καταθέσει με όλες τις δικονομικές εγγυήσεις ενώ η αντιπολίτευση τόνισε πως όσοι καταθέτουν προσέρχονται στην επιτροπή με τους ίδιους όρους.

Ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης τόνισε πως με την επιστημονική ιδιότητα έχει συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σημείωσε πως «είμαι κατηγορούμενος για βαρύτατες πράξεις αν κι έχω ελεγχθεί από κάθε Αρχή. Αν κι έχουν βγει πορίσματα από το μεικτό κλιμάκιο, αφότου άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Αφότου δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη, επειδή αρνήθηκα να παραδεχτώ πράγματα που δεν έγιναν, βρέθηκα εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Συνεργάστηκα με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις. Και με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Με συνέδεσαν με έναν υπουργό. Μιλώ για τον κύριο Λοβέρδο. Κατηγορούμαι ότι χειραγώγησα τον υπουργό».

Υποστήριξε πως στοχοποιήθηκε από προστατευόμενο μάρτυρα επειδή αρνήθηκε να καταθέσει πράγματα που δεν έγιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως «το καλοκαίρι του 2012 επειδή το μνημόνιο της υγείας ήταν τεράστιο με παρακάλεσαν να αναλάβω  συντονιστής του μνημονίου στην υγεία. Το έκανα για τρεις μήνες. (…). Έκανα εκτιμήσεις για τη δαπάνη φαρμάκων. Ο υπολογιστής μου έχει 6.500 αρχεία. Όλες τις επικοινωνίες με τους Θεσμούς. Από εκεί προκύπτει αβίαστα ο ρόλος και η συνεργασία μου με υπουργούς.  Όπως και οι σχέσεις με τους μάρτυρες. Αυτούς που έχω δηλώσει ότι γνωρίζω και θα τους αναφέρω στην πορεία. Επίσης υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από στελέχη του υπουργείου γι το πότε ξεκίνησε η δραστηριότητα μου».

Αρνήθηκε πως υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου. «Το επιβεβαιώνουν τα στελέχη του υπουργείου Δέδε και Καραπάνος», υποστήριξε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr