Τις πραγματικές προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, προαναγγέλλοντας πισωγύρισμα στις μεταρρυθμίσεις και καταστρατηγώντας τις θυσίες των πολιτών, ανασυστήνοντας ένα βαθύ δυσλειτουργικό δημόσιο.

Ειδικότερα «Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συμμετέχει και υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων και τα δίκαια αιτήματά τους» υπογράμμισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Χρειαζόμαστε ισχυρή Πολιτεία με ένα δυνατό δημόσιο τομέα. Και αυτό σημαίνει καλύτερους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, με μόνιμες θέσεις εργασίας για να πάψει αυτό το πρόβλημα των συμβασιούχων.

Κρατικίστικη λογική

Εξέφρασε την κρατικίστικη λογική, που καθήλωσε την χώρα και την οδήγησε στην οικονομική κρίση, υποστηρίζοντας πως «Χρειάζεται να εφαρμοστεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και να προσληφθούν στο δημόσιο τομέα τα στελέχη που χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε καλύτερους δήμους, καλύτερα σχολεία και καλύτερα νοσοκομεία», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «με την κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττεται συνολικά ο δημόσιος τομέας και επιπλέον η ακρίβεια μειώνει υπερβολικά το διαθέσιμο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των δημοσίων υπαλλήλων».

«Χρειαζόμαστε μια κοινωνία που θα ευημερεί, μια κοινωνία που θα έχει ασφάλεια. Όμως ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε η κα Κεραμέως εξασφαλίζουν την ασφάλεια στα προσωπικά δεδομένα και γενικότερα. Για όλους αυτούς τους λόγους χρειάζεται να είμαστε παρόντες και παρούσες στις κινητοποιήσεις και στις διεκδικήσεις γιατί χρειάζεται και ένα μήνυμα πολιτικής ανατροπής στις ευρωεκλογές που έρχονται», κατέληξε ο Σ. Φάμελλος στη δήλωσή του.