Μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος εξέδωσε η Αμερικανική Πρεσβεία που  αποτίνει φόρο τιμής στα έξι εκατομμύρια Εβραίων, θύματα του Ολοκαυτώματος και εκατομμύρια άλλα θύματα της ναζιστικής δίωξης. Όπως γράφτηκε και στην πλατφόρμα του facebook η μνήμη στην προπολεμική ελληνική κοινώτητα είναι ζωντανή.

«Κρατάμε ζωντανή στη μνήμη μας την προπολεμική ελληνική εβραϊκή κοινότητα, το 80% των μελών της οποίας δολοφονήθηκαν. Αυτή τη μέρα και κάθε μέρα, στεκόμαστε δίπλα στα θύματα του Ολοκαυτώματος, τις οικογένειές τους και τους απογόνους τους και δεσμευόμαστε να τα μνημονεύουμε και να τιμούμε τις ιστορίες τους.
Ως μέρος της δέσμευσής μας για τη διατήρηση αυτών των ιστοριών, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα συνεργάστηκε με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος - Jewish Museum of Greece και την ελληνική κυβέρνηση για ένα διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο «Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα», προσβάσιμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς στο https://eclass.jewishmuseum.gr. Ας θυμόμαστε το παρελθόν και είθε τα μαθήματα από αυτό να μας καθοδηγήσουν προς ένα μέλλον στο οποίο η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων θα στηρίζεται και θα υπερασπίζεται. #Holo»