Πολεμικό ακούγεται πως είναι το κλίμα μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη μετά την απόφαση του πρώτου να εντάξει στην κοινοβουλευτική του δύναμη τις δύο βουλευτίνες που είχαν αποχωρήσει από το ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας τον επικεφαλής του κόμματος.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του στενότερου συνεργάτη του στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον οποίο σημειωτέον είχε χαρακτηρίσει και ως asset ακόμη και μετά την αποχώρησή του. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, διά του γραφείου Τύπου του κόμματος θυμήθηκε μέχρι και την λέξη Kolotoumpa με την οποία είχε χαρακτηρίσει ο ξένος Τύπος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το δημοψήφισμα.

Το ζήτημα όμως είναι ότι με την ενσωμάτωση των δύο πρώην βουλευτίνων του ΜεΡΑ25 δημιουργείται μια εμπόλεμη κατάσταση την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκλεινε την πόρτα στα κελεύσματα του Αλέξη Τσίπρα και στις αναφορές περί προοδευτικής κυβέρνησης, αν και έθετε όρους και προυποθέσεις που απέχουν πολύ από τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ και τους επικεφαλής του.

Και ναι μεν ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει συνηθίσει στο να ρίχνει νερό στο κρασί του αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα εν τούτοις τώρα πρόσωπα που βρίσκονται κοντά του λένε ότι πνέει μένεα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αφού θεωρεί πως ήταν χτύπημα κάτω από τη μέση. Μέχρι και το τι έκανε στο κόμμα του Καμμένου λένε πως έχει θυμηθεί…

Από την πλευρά του πάντως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να εκτιμά πως με τέτοιες κινήσεις αποψιλώνει το ΜεΡΑ25 και “επαναπατρίζει” ψήφους που έχασε το 2019 αλλά και να θεωρεί ότι δύσκολα το κόμμα του  Γιάνη θα μπεί στην επόμενη Βουλή, τουλάχιστον στις δεύτερες κάλπες. Ως εκ τούτου δεν δείχνει διατεθειμένος να μπεί στη λογική της συζήτησης επί των προτάσεων και των θέσεων του πρώην συντρόφου…