Ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει συνεχώς ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η «σοβαρή» αντιπολίτευση στη χώρα. Το ζήτημα όμως είναι τι εννοεί ο καθένας με τον όρο αυτό. Διότι αν είναι να μην ψηφίζεις νομοσχέδια όπως αυτό για τη δημιουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας Εγκεφαλικών. Και να διαγκωνίζεσαι και με αυτόν τον τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί την τακτική του κόμματος διαμαρτυρίας…

Η λογική της μη ψήφισης διότι χρειάζονται περισσότερες μονάδες ή διότι δεν αξιοποιούνται πλήρως πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν χρειάζεται σχολιασμό. Είναι απλά δικαιολογία για να μην πεί «Ναι» το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη σε ένα νομοσχέδιο. Και κυρίως για να μην κατηγορηθεί από τον ανταγωνιστή του, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, πως συμπλέει με την κυβέρνηση.

Είναι δεδομένα πλέον ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα βγεί στην… αντίσταση. Και είτε θα μετατρέπεται σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έπραξε με τις παρακολουθήσεις, είτε θα επιδιώκει να βγεί μπροστά στους αντιπολιτευτικούς τόνους. Εκτιμά η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι με τον τρόπο αυτό θα πάρει προβάδισμα για τη θέση του δεύτερου στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Και όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές τόσο οι τόνοι θα σηκώνονται και τόσο ο ανταγωνισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνεται. Το ότι αυτή η τακτική επαναφέρει την τοξικότητα και τον λαικισμό στο προσκήνιο δεν δείχνει να απασχολεί τη Χαριλάου Τρικούπη. Ούτε και το γεγονός πως αυτή η τακτική μέχρι τώρα δεν αποδίδει. Ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε από τον καταποντισμό του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ούτε όμως για το ΠΑΣΟΚ.

Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε δείχνουν ότι μετά βίας εισπράττει από την κατάσταση στο σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σημειωτέον βρίσκεται στα όρια της διάσπασης ή και της διάλυσης.

Ως προς το νομοσχέδιο, το ΠΑΣΟΚ δείχνει αφενός πως εννοεί τη σοβαρή αντιπολίτευση, αφετέρου ότι δεν βάζει μυαλό. Και ότι ξέχασε το στραπάτσο με το νομοσχέδιο για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που είχε καταψηφίσει, τις αντιδράσεις των εργαζομένων που σήμερα ήδη εισπράττουν μισθούς αλλά και παλαιότερες υποχρεώσεις.