Τελικά η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γαύδο, στο πλαίσιο της εορτής των Θεοφανείων που έστειλε και ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία προκάλεσε ενοχλήσεις και στο εσωτερικό της χώρας. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Και εξηγούμαστε. Η, με συμβολισμούς συγκεκριμένους, επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώτη για πρωθυπουργό μετά από 26 χρόνια, από την αρχή είχε προκαλέσει… δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ που έψαχνε αφορμή για την υποβαθμίσει στη δική του πάντα λογική. Και την βρήκε.

Ποιά ήταν αυτή; Μα η ανάρτηση της πρώην Δημάρχου του νησιού, η οποία υποστήριξε ότι βρέθηκε σε καθεστώς… ομηρίας καθώς και ότι υπήρξαν συστάσεις προς αυτήν από “αστυνόμο” να μη βγεί από το σπίτι. Γράφει για “ομηρία” για “επιτήρηση” για “συστάσεις” και παράλληλα ανεβάζει φωτογραφίες από την βόλτα της που είχε προγραμματίσει να κάνει οπως η ίδια λέει, ούτως ή άλλως.

Τα υπόλοιπα επαναστατικά περί φόβου του πρωθυπουργού για την ίδια και τα όσα υποστηρίζει άνευ σχολίων. Ομως είναι άξια σχολιασμού η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη. Του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που είδε φυσικά «σκοτάδι» και όλα τα υπόλοιπα που επικαλείται το κόμμα του.

Δήλωσε ότι στηρίζει την πρώην Δήμαρχος του νησιού, που σημειωτέον δεν είναι άγνωστη στον  ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 έψηνε αρνί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για το Πάσχα που αυτός είχε περάσει εκεί (συμβολικά και ο ίδιος τότε που όδευε πατώντας στο κύμα των αγανακτισμένων, των συλλογικοτήτων και του λαικισμού στην εξουσία) και το 2014 απαιτούσε να σταματήσουν να πετούν πάνω από το νησί τα αεροπλάνα

Όχι όποια και όποια. Απαιτούσε να μην πετούν τα ελληνικά μαχητικά f16 και όλα όσα φρουρούν τα σύνορά της χώρας απομακρύνοντας σε καθημερινή βάση τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Και θα πεί κανείς ότι αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ίσως. Όταν ομως ο Πάνος Σκουρλέτης εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση υιοθετώντας πλήρως τα όσα υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο, δείχνει το μέγεθος της απελπισίας της Κουμουνδούρου και του Αλέξη Τσίπρα που αναζητούν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν φθορές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης Σκουρλέτη είναι αρκετή:

«Από την ακριτική Γαύδο ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες δύο ταχυτήτων και ότι οι ακρίτες της χώρας αξίζουν ξεχωριστής μέριμνας, φροντίδας και προστασίας. Τόσο ξεχωριστής που η πρώην Δήμαρχος Γαύδου, Γκέλη Καλλίνικου, δέχθηκε «σύσταση» από αστυνομικό όργανο να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νησί για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Τι φοβάται άραγε το καθεστώς Μητσοτάκη και τα όργανα της τάξης προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες και αυταρχικές ενέργειες εις βάρος της πρώην Δημάρχου; Ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια των τραγικών συνεπειών από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και θα χαλάσει η βιτρίνα της φιέστας;

Όπως καταγγέλλει η ίδια η πρώην Δήμαρχος, αφού αρνήθηκε να υπακούσει στις «συστάσεις» και ευρισκόμενη σε ένα παντελώς παράνομο καθεστώς επιτήρησης και παραβίασης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων, προκειμένου να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη πεζοπορία στο δάσος του νησιού έπρεπε να προηγηθεί εκτεταμένη συζήτηση με την Αστυνομία.

Φαίνεται ότι στο μυαλό του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ αντί για «φώτιση» επικρατούν μαύρα σκοτάδια.

Η πρωτοφανής αυτή αυταρχική, παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια των αστυνομικών οργάνων κατά της πρώην Δημάρχου Γαύδου έρχεται να προστεθεί στο κάδρο των υποκλοπών και του παρακράτους της ΕΥΠ με προϊστάμενο τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη και στις «λίστες Πέτσα» για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για ένα πράγμα: με την κυβέρνηση της ΝΔ κινδυνεύει άμεσα η Δημοκρατία.

Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξή μας στην πρώην Δήμαρχο Γαύδου Γκέλη Καλλίνικου.

Ο χρόνος για το καθεστώς Μητσοτάκη τελειώνει. Είναι ώρα να βγει η χώρα στο φως»

Τα υπόλοιπα σχόλια περιττά. Απλά δεν ενοχλήθηκαν μόνο οι γείτονες από την επίσκεψη αυτή…