Από το τρενάκι, στο σκυλάκι, η απόσταση δεν δείχνει τόσο μεγάλη. Η επιθετική, λαϊκίστικη, ομολογουμένως εύπεπτη στο ευρύ κοινό, επικοινωνιακή σφήνα του Π. Καμμένου, λειτουργεί μάλλον ως οφθαλμαπάτη, ότι στην έρημο που διασχίζει ο άλλοτε κραταιός Σρτατηγός της Συγκυβέρνησης , μπορεί να υπάρξει η όαση της πολιτικής συνέχειας.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΛΕΙΤΟΥ

Ο στόχος της επικοινωνιακής ίντριγκας ήταν εξ αρχής, η ταυτότητα του THANASSIS. Τα πρώτα εύκολα σκάγια , πήραν τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Δεν ήταν όμως ο γιατρός ο πρώτος στόχος.
Η δεύτερη ασφαλέστερη προσέγγιση, είναι ότι ο εμπνευστής του σποτ που προκάλεσε πολλές συζητήσεις, επιχείρησε να ταυτίσει τον Dear Alexis, Πρωθυπουργό των Ελλήνων, με τον ΤΗANASSIS, αγαπημένο pet της Frau Merkel.

Μάλλον όμως ρισκάρισε την πρόκληση μη επιδιωκόμενων συνειρμών καθώς χαιρέκακα κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι ο κ. Καμμένος, αποφάσισε με τον THANASSIS να κάνει αυτοκριτική, στα όρια του πολιτικού αυτομαστιγώματος, στην προσπάθειά του να πείσει τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια ακόμα ευκαιρία.

Το 2019 όμως δεν είναι 2015 που η κοινωνία κατάπινε αμάσητο το αντιμνημονιακό αφήγημα. Κατά συνέπεια, ένα ανάλογο εφεύρημα τύπου: «θα τον μάθω- τον μικρό Αλέξη- να γράφει με το δεξί», εφόσον κατέληξε σε μνημονιακό γύψο, μέχρι το 2060 και σε εκποίηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, δεν αφήνει περιθώρια να αποθεωθεί η πολιτική που υπηρέτησε πιστά και αγόγγυστα ο μέχρι πρότινος συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα.

Ούτε το διαζύγιο μπορεί να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον πρώην πρόεδρο κόμματος Π. Καμμένο καθώς ο ίδιος, αποτέλεσε τον ασφαλή ιμάντα, ώστε η εκχώρηση Μακεδονικής ταυτότητας, εθνότητας και γλώσσας στα Σκόπια, να πραγματοποιηθεί με επιτυχία, μην ψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε η Αντιπολίτευση, όταν δεν είχε διαμορφωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ.Καμμένος είναι έμπειρος πολιτικός. Καταλαβαίνει ότι κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Οι ευρωεκλογές είναι ένα πρόκριμα, όχι τόσο για την εκλογή Ευρωβουλευτή, αλλά για το εάν και κατά πόσο, μετά τις εθνικές εκλογές, θα είναι εκτός από πρώην Συγκυβερνήτης, πρώην Πρόεδρος και εν αποστρατεία πολιτικός. Ηδη μια πρώτη γεύση του τι έρχεται, την έχει από το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι κάποια «πουλέν» του, από Στρατό και Στόλο, αρνήθηκαν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ.

Σε κάθε περίπτωση η πίεση που δέχεται και η δυσχερής πολιτική θέση στην οποία έχει περιέλθει, θα τον καταστήσει για πολλοστή φορά επιτιθέμενο κατά πάντων. Του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Κοτζιά, που χαρακτήριζε ως τον πλέον πετυχημένο υπουργό και εγγύηση για τα εθνικά θέματα, των στελεχών του, που δεν τον ακολούθησαν.

Το παιχνίδι της επικοινωνίας, είναι συχνά ευρηματικό. Η πραγματικότητα της πολιτικής όμως, δεν μπορεί να σβήσει , το γεγονός, ότι ο πιο πειθήνιος THANASSIS ήταν ο Πάνος μέχρι να φύγει. Ακόμα και αν τώρα απεγνωσμένα επιχειρεί να πείσει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει αντίσταση!