Ένα σημαντικό πρόβλημα στην Α’ Αθήνας είναι το ζήτημα της ασφάλειας. Παρά την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της πόλης, υπάρχουν ακόμη γειτονιές όπου η ασφάλεια είναι το νούμερο 1 ζήτημα. Στο πεδίο αυτό φαίνεται πως επενδύει πολύ ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Όπως φαίνεται και απο τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, οι επισκέψεις του σε γειτονιές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Άγιος Παύλος και τα Πατήσια είναι καθημερινές. Έπειτα απο συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, έγραψε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα “επανακατοίκησης των γειτονιών της Αθήνας απο νέους ανθρώπους που θέλουν να ανοίξουν το δικό τους σπίτι στην δική τους πόλη”. Ως κίνητρα αναφέρει την επέκταση του προγράμματος “Σπίτι Μου” και την αύξηση της χρηματοδότησης σε κάθε νέο που επιθυμεί να αγοράσει και να ανακαινίσει μια παλιά κατοικία στις υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει στο ζήτημα της ασφάλειας ήταν και η επίσκεψη του την Κυριακή του Πάσχα, στα αστυνομικά τμήματα της Ομόνοιας και του Αγίου Παντελεήμονα.