Ανεπίδεκτοι στις οδηγίες στης πολιτείας να παραμείνουν στα σπίτια τους ,για να εμποδίσουν την διασπορά του κορωνοϊού, φαίνεται πως είναι πολλοί Θεσσαλονικείς.

Σύμφωνα με το thefestival.gr, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται στην παραλία, κάνοντας τη βόλτα τους και αγνοώντας τις συστάσεις των αρχών. Γι’αυτόν τον λόγο δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας από κοινού με ομάδες ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στην παραλία της Θεσσαλονίκης με ντουντούκες κάνοντας έκκληση προς τους παρευρισκόμενους να επιστρέψουν στα σπίτια τους .
Σε δηλώσεις του ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, έκανε λόγο για θλιβερό φαινόμενο, αναφερόμενο στην παρουσία πολλών Θεσσαλονικέων στην παραλία τις προηγούμενες μέρες, και κάλεσε τους πολίτες να μην συνωστίζονται στην παραλία και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

«Παρατηρήθηκε το θλιβερό θα πω φαινόμενο και χθες και την προηγούμενη εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς, επειδή είδαν καλό καιρό, να κατεβαίνουν όλοι στην παραλία της Θεσσαλονίκης, το παραλιακό μέτωπο, και να συνωστίζονται. Αυτό αντίκειται στα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για να προστατευτούμε όλοι μας, και το τονίζω, όλοι μας, από την πανδημία του κορωνοϊού», ανέφερε ο κ. Δαγκλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λάζαρο Μαυρόπουλο, θα υπάρχουν μικτές περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας με της ομάδες ΔΙΑΣ προκειμένου να απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην συνωστίζονται στην παραλία.

«Δυστυχώς έτσι δεν κάνουμε δουλειά», τόνισε και απηύθυνε και εκείνος από την πλευρά του έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Ανάλογη δράση πραγματοποιήθηκε και χθες το απόγευμα.