«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, η χορήγηση εκτάκτου επιδόματος για τα Χριστούγεννα. Η νέα επιταγή ακρίβειας θα κυμαίνεται από 200-250 ευρώ και θα αφορά τη στήριξη των πιο ευάλωτων και συγκεκριμένα οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία και μη επιδοτούμενους άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού και στο μέτρο που μπορούμε θα στηρίξουμε τον κόσμο». Ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι «ανάλογα με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που θα φέρει ο προϋπολογισμός στους τελευταίους μήνες που απομένουν, θα αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει ώστε να στηριχτεί ο κόσμος».

Την εν λόγω επιταγή φαίνεται ότι χάνουν οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, δηλαδή περίπου 225.000 νοικοκυριά, καθώς το ποσό που θα λάβουν στο τέλος του έτους θα είναι αυξημένο κατά 8%, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι λαμβάνουν 200 ευρώ θα λάβουν 216 ευρώ, όσοι λαμβάνουν 300 ευρώ θα πάρουν 324 ευρώ και όσοι παίρνουν σήμερα 400 ευρώ τον μήνα θα λάβουν 432 ευρώ.