Η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες, συνεργάτες, αλλά και απλός κόσμος έσπευσε στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών για την τελευταία υπόκλιση στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα. Υπό τους ήχους των πολυαγαπημένων τραγουδιών «Άγαλμα», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» και με παρατεταμένα χειροκροτήματα το πλήθος τον αποχαιρέτισε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Στις αποχαιρετιστήριες ομιλίες τους φίλοι και συνεργάτες που τον συνόδευσαν στο τιτάνιο έργο του, τόνισαν τη σπουδαιότητα του καλλιτέχνη, αλλά και τη ζεστασιά του ανθρώπου Μίμη Πλέσσα.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στην αγάπη και στην στήριξη της συζύγου του Λουκίλας Καρρέρ, που τον συντρόφευσε ως το τελευταίο λεπτό της ζωής του, καθώς ο αξέχαστος Μίμης Πλέσσας «έφυγε» στην αγκαλιά της.

«Λάτρεψε, υποστήριξε τον Μίμη, της χρωστάμε συγχαρητήρια που τον κράτησε στη ζωή μέχρι αυτή την ηλικία», δήλωσαν για τη σύζυγό του, χειροκροτώντας.

«Η Λουκίλα είναι μία πολύ δυνατή γυναίκα. Είναι εδώ δυνατή και αντέχει για τον άνθρωπο που χάθηκε στην αγκαλιά της», τόνισαν.

Σεμνή και ταπεινή στο «αντίο» της η Λουκίλα Καρρέρ ευχαρίστησε το πλήθος αλλά και τον άνθρωπό της για όλη ην κοινή πορεία της ζωής τους.

«Σας ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν εδώ. Το πολυτιμότερο βραβείο, όπως έλεγε και ο Μίμης, είναι η αγάπη του κόσμου. Σ΄ευχαριστώ που μοιράστηκα τη ζωή μου μαζί σου», δήλωσε η σύζυγος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη της χώρας μας.