Δεν συμμετείχα σε καμιά σύσκεψη πλην αυτών στο Νοσοκομείο Λάρισας, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στην κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. 

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης επέστρεψε από τη Λάρισα το απόγευμα της 1ης Μαρτίου και την επομένη συγκροτήθηκε ένα κυβερνητικό κλιμάκιο «στο οποίο δεν ήμουν μέλος. Ο κ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου και μετείχαν μία σειρά από γενικοί γραμματείς [..] Επειδή φαντάζομαι ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι συγγενείς έχουν ζητήσει να διερευνηθεί τυχόν δική μου εμπλοκή, επισημαίνω ότι δεν συμμετείχα σε καμιά σύσκεψη, εκτός νοσοκομείου. Δηλαδή, εγώ δεν έφυγα από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, και όποια σύσκεψη έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο με συναρμόδιους ήταν αποκλειστικά και μόνο για την ταυτοποίηση των θυμάτων και για την κατάσταση των νοσηλευόμενων».

«Όχι απλά δεν έχω πάρει μέρος σε καμιά απόφαση που να σχετίζεται με παρεμβάσεις που μπορεί να υπήρχαν στο πεδίο ή παρεμβάσεις για απομάκρυνση αμαξοστοιχιών, δεν ήμουν ούτε σε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα» πρόσθεσε.

Ο κ. Πλεύρης είπε επίσης ότι «με τον κ. Τριαντόπουλο δεν έχω συνυπάρξει στη Λάρισα. Εγώ έφυγα την 1η Μαρτίου από τη Λάρισα, ενώ ο κ. Τριαντόπουλος και το κλιμάκιο ανεβαίνει στις 2 Μαρτίου. Με τον περιφερειάρχη, τον κ. Αγοραστό, οι όποιες συνεννοήσεις μου περιορίστηκαν αποκλειστικά και μόνο στο να μπορούν οι συγγενείς που είχαν έρθει στο νοσοκομείο και ήταν από άλλες περιοχές να βρούμε ξενοδοχεία για να μπορέσουν να μείνουν, καθώς επίσης και στο σκέλος, δυστυχώς, το πως θα παραδοθούν οι σοροί και τα μέλη, μέσω του γραφείου τελετών, στους συγγενείς».