Πλειστηριασμοί: Το ηλεκτρονικό σφυρί “ήχησε” ξανά

by news

Κανονικά ξεκίνησαν χθες οι πλειστηριασμοί στην πλατφόρμα e-auction έπειτα από πολλούς μήνες που το «σφυρί» είχε σιγήσει λόγω της πανδημίας. Και ενώ έγινε πολλή συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό, ώστε να υπάρξει μια ακόμη παράταση μέχρι το τέλος του έτους -μάλιστα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα πρέπει να προστατευτούν- εντούτοις η διαδικασία επανεκκίνησε.

Χθες είχαν στο σύνολό τους προσδιοριστεί στην πλατφόρμα e-auction 321 πλειστηριασμοί. Από αυτούς, και με βάση τα στοιχεία της πλατφόρμας, οι 157 ολοκληρώθηκαν, οι 10 ματαιώθηκαν, ενώ 146 ανεστάλησαν. Οκτώ πλειστηριασμοί έμειναν ανοιχτοί. Σε 79 ανήλθαν οι πλειστηριασμοί από αυτούς που ολοκληρώθηκαν οι οποίοι αφορούσαν κατοικίες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι τράπεζες δείχνουν μια άτυπη ελαστικότητα ως προς τη διενέργεια πλειστηριασμών για όσους ζητούν να ρυθμίσουν, καθώς έχουν τα δεδομένα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Γέφυρα», στο πρόγραμμα επιδότησης δανείων δηλαδή. Στο πρόγραμμα αυτό οι αιτήσεις πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.  Έως το τέλος του μήνα οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί ανέρχονται σε 4.413, εκ των οποίων οι 2.040 αφορούν κατοικίες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα