Πέτσας: Προσπάθεια για καταβολή των αναδρομικών πριν τον Δεκέμβριο

by news

Μέχρι τέλος του χρόνου θα δοθούν τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι όσο νωρίτερα από τον Δεκέμβριο», σημείωσε για να συμπληρώσει ότι αυτό εξαρτάται κυρίως από τα ταμειακά αποθέματα.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με πληρότητα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας  για αναδρομικά 11 μηνών για τις κυρίες συντάξεις. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καταβολή εφάπαξ και θα είναι για όλους είτε προσέφυγαν είτε όχι στην δικαιοσύνη, είπε ο κυβερνητικός εκλπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τη θέση της αντιπολίτευσης ότι πρέπει να αποδοθούν αναδρομικά επικουρικών συντάξεων και δώρα σχολίασε ότι αυτό που προτείνει είναι πολιτική επιλογή και όχι συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ.

Για τον αριθμό των συνταξιούχων ο Στέλιος Πέτσας αντέκρουσε τη θέση ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν παίρνουν τίποτα, λέγοντας ότι είναι άλλο πράγμα να λες ότι η αναδρομική σύνταξη δεν θα πάρει αναδρομικά και άλλο ότι ο συνταξιούχος δεν θα πάρει αναδρομικά. Γιατί είναι σαν να λέμε ότι αυτός που παίρνει επικουρική δεν παίρνει κύρια σύνταξη. Επομένως μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των συντάξεων με τους δικαιούχους διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Σχετικα Αρθρα