Πέτσας: Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο με την Τουρκία

18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φωτό αρχείου

«Δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τις τουρκικές προκλήσεις στα σύνορα.

«Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας» τόνισε ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη από τις ΗΠΑ οι οποίες προχώρησαν σε «σαφή καταδίκη της Τουρκίας και πλήρη αναγνώριση των ελληνικών θέσεων».

Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχουμε πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η δική μας προετοιμασία και τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα» ανέφερε.

Σχετικά με την οικονομική ύφεση μετά την κρίση του κορωνοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς.

Όπως είπε, περίπου στο 7% υπολογίζεται η ύφεση, κατά την εκτίμηση του κ. Λιαργκόβα, ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι σύντομη. Εκτίμησε επίσης ότι στη διετία το εισόδημα της χώρας δεν θα μειωθεί.

“Τα 32 δισ. και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ”, είπε “ότι είναι για να μεταμορφωθεί η Ελλάδα και να υπάρξει ανάκαμψη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σχετικά με το ζήτημα με τις τράπεζες και τις εξασφαλίσεις για δάνεια, ο κ. Πέτσας είπε πως θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν συνέχεια για εξασφαλίσεις.

Για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν ο κ. Πέτσας είπε ότι θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις στο επόμενο διάστημα.

Έχουν δοθεί ήδη παρατάσεις για φορολογικές υποχρεώσεις όπως είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διευκολύνει τον κόσμο και μετά την κρίση του κορωνοϊού με δόσεις.

Για τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε να «μην ανησυχεί γιατί δεν θα γίνουν εκλογές».

Επίσης, για το σποτ του Τουρισμού είπε ότι δεν κόστισε τίποτα.

Πηγή: skai.gr

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr