Πέτσας: Ερχόταν τσουνάμι τον Νοέμβριο

by MANIFESTO

«Περιμέναμε τσουνάμι τον Νοέμβριο» είπε ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην απόφαση για lockdown. Και εξήγησε πως το πότε αυτό θα αρθεί θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά όλων μας.

«Είχε ήδη διαπιστωθεί μέσα σε λίγες ημέρες μια επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπληρώνοντας πως «ο κυματισμός που είχε φανεί τον Σεπτέμβριο είχε γίνει κύμα τον Οκτώβριο και πήγαινε να γίνει τσουνάμι τον Νοέμβριο».

«Στόχος είναι να προλάβουμε τα χειρότερα, να σωθούν ζωές και να μην φτάσει το Σύστημα Υγείας στα όριά του.  Αλλά και να αντιστρέψουμε τις αυξητικές τάσεις, να χαμηλώσουμε τις επιδημιολογικές καμπύλες και να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να έχουμε πιο κανονικές γιορτές τα Χριστούγεννα, με καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της αγοράς που είναι τόσο αναγκαία για όλους τους πολίτες: επιχειρηματίες και καταναλωτές.  Και για άλλη μια φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική, ώστε το λοκντάουν να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε. Ας τηρήσουμε τα μέτρα. Ας μην ψάχνουμε συνεχώς αφορμές για να τα παρακάμψουμε. Ας μείνουμε για λίγο μακριά από φίλους και συγγενείς για να μπορέσουμε τελικά να είμαστε πολύ περισσότερο μαζί. Ατομική ευθύνη λοιπόν. Αλλά και κρατική επαγρύπνηση, ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση των μέτρων» είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε πως «οι έλεγχοι καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του lockdown θα είναι εντατικοί και εκτροπές από την τήρηση των μέτρων δεν θα γίνονται ανεκτές».

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ αναφέρθηκε στις άμεσες προσλήψεις 300 μονίμων ιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων της χώρας.

«Εκτός δηλαδή  από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού, προσλαμβάνονται και 100 από τους επιλαχόντες. Από σήμερα  Δευτέρα, τόσο οι 200 επιτυχόντες όσο και 100 επιλαχόντες, μπορούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία» εξήγησε για να καταλήξει: «όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι επόμενες 10 ημέρες θα είναι οι πιο κρίσιμες για τις αντοχές του συστήματος Υγείας, καθώς ο αριθμός των εισαγωγών σε απλές κλίνες και σε κλίνες ΜΕΘ θα αυξάνει, όπως και ο αριθμός των διασωληνομένων».

 

Σχετικα Αρθρα