Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. 

Ο Βασίλης Βασιλικός ήταν, σύμφωνα με τα δεδομένα της UNESCO, ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς. 

Γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1934 στα Ποταμούδια Καβάλας. Πατέρας του ήταν ο δικηγόρος Νικόλαος Βασιλικός, που πολιτεύθηκε και εξελέγη βουλευτής Καβάλας το 1936, και μητέρα του η Καίτη Βασιλικού. Αποφοίτησε από το Λύκειο Καρυωτάκη στην Καβάλα, τη Σχολή Βαλαγιάννη της Θεσσαλονίκης και το Αμερικανικό Κολλέγιο «Ανατόλια». Στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σκηνοθεσία τηλεόρασης στη δραματική σχολή του Πανεπιστημίου Γέιλ των ΗΠΑ.  

Από το 1967 μέχρι το 1994 έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό. Τα πρώτα επτά από αυτά ήταν εξόριστος από τη χούντα. Στην τριετία 1981-1984, επέστρεψε προσωρινά στην Ελλάδα και ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΕΡΤ. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, επιμελητής σεναρίων, εισηγητής σεναρίων στην Arte, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούνδουρο στο σενάριο της ταινίας «Μικρές Αφροδίτες». Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO από το 1996 έως το 2004. 

Από το σημαντικότατο συγγραφικό έργο του Βασίλη Βασιλικού ξεχωρίζουν «Η Μυθολογία της Αμερικής», «Το ψαροντούφεκο», τα «Θύματα ειρήνης», «Οι φωτογραφίες», «Ο Ιατροδικαστής», «Ο Θάνατος του Αμερικάνου» και το «Ζ», το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη από τον Κώστα Γαβρά. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες και στη γραφή Μπράιγ. 

Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο Βασίλης Βασιλικός ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του συνασπισμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» και στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.  

Ήταν παντρεμένος με την υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου και είχε μία κόρη.

Η κηδεία του Βασίλη Βασιλικού θα γίνει τη Δευτέρα.