Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Καραγεώργος ο οποίος απαθανάτισε με μοναδικό τρόπο την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Ο Βασίλης Καραγεώργος γεννήθηκε το 1930 στον Πύργο Λαμίας και τράβηξε τα πρώτα «κλικ» με μια φωτογραφική μηχανή που δανείστηκε σε σχολική εκδρομή.
Από το 1953 έως το 1961, χρησιμοποιώντας και πάλι μια δανεική μηχανή, κάλυπτε ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β’ και Γ’ εθνικής και στη συνέχεια τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού.
Το 1961, ως εργαζόμενος σε φωτογραφικό πρακτορείο, αποφασίζει να μπει στο πολιτικό φωτορεπορτάζ. Καθώς δεν έχει άδεια εισόδου στη Βουλή ακολουθεί τον Γεώργιο Παπανδρέου στις επισκέψεις που έκανε σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του «ανένδοτου». Ενώ οι υπόλοιποι φωτορεπόρτερ περιμένουν στις πόλεις, αυτός τον ακολουθεί κατά πόδας στα χωριά ανάμεσα στους πολίτες ως ανεπίσημος φωτογράφος του. Το 1963 ξεκινά η συνεργασία του με το διεθνές πρακτορείο United Press International (UPI).
Τον Ιανουάριο του 1966 έρχεται η πρώτη του παγκόσμια αποκλειστικότητα, η φωτογράφιση ενός αεροπορικού δυστυχήματος σε βουνοκορυφή του Χελμού, όπου συνετρίβη ένα αμερικάνικο αεροπλάνο που μετέφερε χρηματαποστολή στο Ιράν. Ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να ανέβει στο βουνό, ξεπερνώντας το τεράστιο εμπόδιου του χιονιού που είχε ύψος επτά μέτρα αλλά και τον αποκλεισμό του σημείου του δυστυχήματος από δυνάμεις του στρατού. Ο Βασίλης Καραγεώργος κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες που έδειχναν τα 18 νεκρά μέλη του πληρώματος και τα εκατομμύρια δολάρια που μάζευαν Αμερικανοί πεζοναύτες. Η Ελένη Βλάχου του πρόσφερε ένα πολύ μεγάλο ποσό για την αποκλειστικότητα και οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην Καθημερινή, στη Μεσημβρινή και στις Εικόνες. Για τη διεθνή αυτή επιτυχία τού προτάθηκε μόνιμη συνεργασία από τα Νέα, το Βήμα, την Ομάδα και τον Ταχυδρόμο.
Τον Μάιο του 1967 συλλαμβάνεται από τη Χούντα με την κατηγορία της συμμετοχής σε συλλαλητήρια. Γλιτώνει επικαλούμενος ότι ήταν παρών ως φωτορεπόρτερ. Στη συνέχεια πετά στους δρόμους προκηρύξεις του ΠΑΚ εναντίον της Χούντας.
Το 1972 συνιδρύει το πρακτορείο «Team Photo Press» και έναν χρόνο αργότερα φωτογραφίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Τρεις μέρες με κίνδυνο της ζωής του, μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, αποτυπώνει μοναδικά όλο το έπος των φοιτητών και των πολιτών μέχρι την εισβολή των τανκ, αλλά και των επόμενων μηνών μέχρι την πτώση της Χούντας.
Με την επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου γίνεται ο επίσημος φωτογράφος του και τον συνοδεύει σε πολλά ταξίδια, ενώ συνοδεύει και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Το 1976 γίνεται ιδιοκτήτης του φωτογραφικού πρακτορείου ελληνικού και ξένου τύπου «Free Photo Press» και το 1996 αποσύρεται από το επάγγελμα.
Διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος και γενικός γραμματέας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργιωτών Υπάτης, ενώ ήταν μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλητικού Τύπου.
Η έκθεση φωτογραφίας του «Πολυτεχνείο 1973» παρουσιάστηκε το 2000 στο Ίλιον, το 2013 στο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, το 2014 στη βιβλιοθήκη της Βουλής και το 2015 στη Λαμία και στα κτήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες του εκδόθηκαν σε λευκώματα το 2013 και το 2023.
Ο Βασίλης Καραγεώργος πέθανε στις 13 Οκτωβρίου και ετάφη στη γεννέτειρα του.